Zakon za strane taksiste, a ne za hrvatske građane?

Objavio 25. travnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Raspravljajući o Zakonu o cestovnom prometu u ime Kluba HSS-a saborski zastupnik Davor Vlaović je rekao kako je Zakon sveobuhvatan i važan za funkcioniranje prometa u RH, a još važniji je kao čimbenik koji će doprinijeti sigurnosti putnika prije svega učenika, studenata i hrvatskih radnika.
„Pitanje ja zašto se Zakon donosi po hitnoj proceduri i jeli nužno da bude donesen prije turističke sezone ? U HSS-u smatramo da je važnije da sadržaj, koji je sveobuhvatan, bude provediv na terenu i da bude pravičan. Hoće li on biti pravičan u dijelu koji se odnosi na izdavanje dozvola taksistima za obavljanje djelatnosti taksi prijevoza predloženom obliku? Hoće li on zaštititi domaće taksiste, domaće obrtnike ili će omogućiti rad tvrtkama koje ne plaćaju poreze u Republici Hrvatskoj, mada ne treba zanemariti cijenu za krajnjeg korisnika usluge , a to su naši građani. Postoji mogućnost da se liberalizacijom taksi prijevoza veliki broj obrta ugasi. Turistički gradovi u Dalmaciji i Istri će tijekom sezone imati povećan broj zahtjeva za izdavanje dozvola za taksi prijevoz, konkurencija će biti velika što će dovesti do stvaranja nereda. Predloženim Zakonom umjesto jačanja decentralizacije, Hrvatska ide u jaču i strožu centralizaciju jer općine i gradovi više neće imati ingerenciju niti nad taksi prijevozom. Doći će do smanjenja cijene taksi usluge, ali i do smanjenja kvalitete usluge. Domicilni stanovnik je onaj koji poznaje grad, poznaje najatraktivnije lokalne ponude , naši taksisti s i izvrsni turistički vodiči. Ovim Zakonom smanjujemo našu turističku ponudu, a želimo biti destinacija elitnog turizma. Zato predlažem, pročitajmo Zakon, konzultirajmo hrvatske obrtnike i donesimo za njih kvalitetan Zakon. Zakon s odredbama koje minoriziraju domaćeg obrtnika HSS neće prihvatiti.
O linijskom prijevozu, koji je mjesecima problem u Slavoniji, a vezan je za nerazmjer učeničkih i radničkih prijevoznih karata kao i za gašenje pojedinih autobusnih linija koje su povezivale ruralna područja s gradskim središtima Vlaović je rekao:
„Uvođenje mikro prijevoza podržavamo jer će osigurati kontinuitet prijevoza i rentabilnost linija, osigurati će srednjoškolcima svakodnevni sigurni i pravovremeni dolazak u školu . U Brodsko-posavskoj županiji postoje pozitivna iskustva u takvoj organizaciji autobusnog prijevoza, a bazira se na suradnji lokalne i županijske uprave.
Očekujemo konačnu i pravovremenu odluku o načinu financiranja učeničkog prijevoza učenika srednjih škola. O cijeni prijevozne karte ovisi hoće li sva naša djeca moći pohađati srednju školu. Bavimo se popisima lektire i pojedinim citatima, a ne donosimo odluke koje osigurati obrazovanje svima. Cijene i radničkih i učeničkih karata moraju osigurati pozitivno poslovanje prijevoznicima i biti primjerene radničkim plaćama i ne smiju biti teret niti državnom niti lokalnim proračunima iz kojih se sufinanciraju učeničke karte.“
Vlaović e govorio i o alternativnim vrstama prijevoza koje će i u Hrvatskoj morati pronaći svoje mjesto
„Integrirani prijevoz je rješenje koje prihvaćamo i podržavamo, automobilima u središtu niti jednog, a najmanje turističkog, grada nije mjesto. Treba urediti besplatna parkirališta na rubovima gradova i jeftin javni prijevoz prema centru. Hibridni i automobili s manjom emisijom CO2 jesu budućnost i u Hrvatskoj. Mi u Slavonskom Brodu jako dobro znamo što znači nemati čist zrak, promet u centru grada je prijetnja čistom zraku. Posebnu pažnju nužno je posvetiti i prekograničnom prometu, posebno u ljetnim mjesecima. Važno je osigurati bolju protočnost prometa.“
Vlaović je raspravu zaključio kako HSS, ukoliko ne bude promjena u Zakonu u odredbama koje se odnose na taksi prijevoz i na linijski autobusni prijevoz koji mora povezivati , a ne razdvajati, neće podržati predloženi Zakon o prijevozu u cestovnom prometu.

10

Ostavi komentar