HSS traži, od Hrvatske Vlade i resornog ministarstva, zdrav okoliš za građane Slavonskog Broda

Objavio 19. travnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski zastupnik HSS-a, Željko Lenart, zatražio je organizaciju tematske sjednice saborskog Odbora za zaštitu okoliša s temom „Kvaliteta života u Slavonskom Brodu“ na kojoj se u četvrtak, 19. travnja 2018. raspravljalo o kvaliteti zraka na području Slavonskog Broda, problemima s opskrbom pitkom vodom u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji kao i o utjecaju okolišnih čimbenika na zdravlje ljudi.
U Hrvatskoj seljačkoj stranci smatramo kako građani moraju znati istinu o vodi koju piju i zraku koji udišu. Samo istina, koja se danas skriva, može vratiti vjeru građana u državu i javne institucija.
Građani su danas s pravom ljuti i puni nepovjerenja, sustav ne funkcionira, odgovorni prebacuju krivnju jedni na druge. Građani strahuju, pušu na hladno, ne vjeruju nikomu. Vrijeme u kojem je Isus pretvarao vodu u vino je davno prošlo i teško je vjerovati da voda u zdencima vodocrpilišta Jelas može mijenjati kemijski sastav svaka 24 sata. Upravo to se dogodilo tijekom uskrsnih blagdana u Slavonskom Brodu.
HSS je zatražio što hitnije stavljanje u funkciju Istočnog regionalnog vodovoda Sikirevci, dostava vode iz Sikirevaca donijela bi mir u slavonskobrodske obitelji.
Prezentacija rezultata istrage i imenovanje odgovornih za kemijsko onečišćenje vode u Slavonskom Brodu vratilo bi vjeru građana u institucije.
HSS traži pomoć države i Hrvatskih voda pri obnovi i zamjeni filtara na vodocrpilištu Jelas, građani su uredno plaćali naknadu za održavanje sustava i tvornice vode, ne bi smjeli trpjeti tuđe poslovne propuste i ostati bez dovoljne količine vode tijekom ljeta.
HSS od države traži izvršenje obećanja plinofikacije bosanskobrodske rafinerije i aktivniju međudržavnu suradnju s Bosnom i Hercegovinom.
HSS traži, od Hrvatske Vlade i resornog ministarstva, zdrav okoliš za građane Slavonskog Broda.

132

Ostavi komentar