Tražim povratak općinskog suda u Novu Gradišku

Objavio 8. ožujka 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski zastupnik Davor Vlaović tijekom rasprave o Zakonu o sudovima zatražio je povratak općinskog suda u Novu Gradišku rekavši:

„Građani očekuju najkvalitetnije sudstvo, brzo rješavanje predmeta sa što je moguće manjim financijskim opterećenjem poreznih obveznika.

Nije sve u novcu, građani očekuju najbolji sudski servis !

To znači : opremu, ljudske resurse, plaće i ravnomjerno u Hrvatskoj raspoređene stalne službe.

Novoj Gradiški je učinjena nepravda. Ukinut je Općinski sud, mada je grad Nova Gradiška  veća od Gospića, Crikvenice ili Pazina koji imaju općinske sudove,  u Gradiški je ukinut. Prema Novoj Gradiški gravitira 10 općina i više od 60.000 stanovnika.

Spajanje Prekršajnog suda Nova Gradiška s Općinskim sudom  je trebalo drugačije organizirati. Građani, i ja , tražimo ostanak Općinskog suda Nova Gradiška ili barem stalne službe. O tomu postoji politički konsenzus  na novogradiškom području. Ako se sud vratio u Vinkovce mora i u Novu Gradišku.“

Postavio je pitanje ministru Bošnjakoviću o povratku suda u Novu Gradišku „ Elaborat o održivosti Općinskog suda Nova Gradiška ste dobili, obećali ste stalnu službu, apeliram u ime svih građana koji žive na tom području, razmotrite zahtjev građana i Suda još jednom i vratite općinski sud u Novu Gradišku. Svi potrebni  elementi postoje. Danas putuju na relaciji Brod-Gradiška i suci i administratori i stranke u postupku i odvjetnici. Takva putovanja su trošak, a sudovi su manje pristupačni. Brodsko-posavska županija je dugačka 170 km, putuje se do suda do 80 km zato svi skupa tražimo povratak općinskog suda u Novu Gradišku.“

5

Ostavi komentar