Izborna skupština OO HSS-a Oprisavci

Objavio 10. veljače 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Općinska organizacija HSS.-a Oprisavci održala je redovnu Izbornu godišnju skupštinu u Prnjavoru 09. veljače na kojoj za predsjednika reizabran dosadašnji Mijo Uremović, čime je potvrđen kontinuitet i vjera u HSS i ljude koji ga vode. Za potpredsjednike su izabrani Jasna Vukovarac i Ivan Vuksanovic, tajnica je Ana Rečić. HSS čine ljudi sa svojim vizijama idejama, tradicijom i načinom življenja što u Oprisavcima pokazuju aktivnošću kroz rješavanje društvenih problema radom u Općinskom vijeću.
Mijo Uremović je govorio o radu i aktivnostima u proteklom mandatu iskazavši zadovoljstvo postignutim što, rekao je, nije dovoljno i uvijek treba težiti ka boljem i činiti više, samo želja za promjenom može rezultirati pozitivnim rezultatom za zajednicu u kojoj živimo.
Gosti skupštine bili su potpredsjednik HSS-a, predsjednik ŽO i saborski Davor Vlaović, predsjednica Hrvatskog srca ŽO Klara Šćuka i potpredsjednik GO HSS-a Slavonski Brod Ivana Žanko.
Potpredsjednik Vlaović govorio je o trenutnoj poziciji i ulozi HSS-a u hrvatskom društvu podsjetivši kako je HSS uvijek imao zadatak i cilj biti stranka koja će voditi brigu o svakom građaninu neovisno o poslu koji radi od djeteta vrtićke dobi, preko školaraca, poljoprivrednika, radnika, gospodarstvenika do sveučilišnih profesora. To čini i danas i zato mnogi žele HSS marginalizirati i učiniti nevažnim.
„Nećemo dopustiti uništavanje HSS-a, mada oni kojima je samo osobni interes važan neprestano na tome rade. U jednom trenutku su to gotovo uspjeli i učiniti, na žalost pomagali su im HSS-ovci izabrani na čelne pozicije. Nismo to dopustili, danas smo oporba i iz oporbenih klupa predlažemo rješenja koja su u interesu naroda, koja su u interesu nas Slavonaca. Pripremamo Zakon o Slavoniji koji predviđa oporavak slavonskog gospodarstva mjerama usmjerenim ka OPG-ima, obrtnicima i malim poduzetnicima. Oni čine Slavoniju onim što danas je. Slavonija nisu samo projekti izgradnje mostova i zidova. HSS predviđa decentralizaciju institucija, izmjenu Izbornog zakona i smanjenje broja ministarstava.“ Riječi su narodnog zastupnika Vlaovića.
Na Skupštini su članovi završavali rasprave sloganom HSS-a „ Vjera u Boga i seljačka sloga“
Ono što Hrvatskoj, Slavoniji i svim našim prostorima je sloga u rješavanju životnih problema gospodarstva i građana.

56134 11571031192

 

Ostavi komentar