Zastupničko pitanje ministru zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislavu Ćoriću

Objavio 22. siječnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Vlaović_zastupničko pitanje_vodocrpilište Sikirevci

Na temelju članka 140. Poslovnika Hrvatskoga sabora („Narodne novine“ br. 81/13) upućujem slijedeće pitanje ministru zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislavu Ćoriću:

Kako se planira riješiti problem Vodocrpilišta Sikirevci i opskrba pitkom vodom u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji? Koliko je investirano u istočni regionalni vodovod-vodocrpilište Sikirevci u Brodsko-posavskoj županiji i kada se očekuje završetak projekta? Što se planira ove godine investirati u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji u vodoopskrbu i u zaštitu od štetnog djelovanja voda? Kad će se riješiti vlasništvo nad vodocrpilištem Sikirevci i tko će upravljati? Zanima me kako je Vinkovački vodovod upisao vlasništvo nad dva bunara i temeljem kojeg pravnog akta? Što može očekivati Općina Sikirevci u smislu investicija na čijem se području nalazi vodocrpilište?

Obrazloženje:

Regionalno vodocrpilište u Sikirevcima građeno je kao zajednička investicija Hrvatskih voda, Brodsko-posavske i Vukovarsko –srijemske županije s ciljem zajedničkog upravljanja nakon osnivanja poduzeća.
na terenu imamo sljedeću situaciju: cjevovod usmjeren k Vinkovcima promjera 700 mm, prema Slavonskom Brodu promjera je 500 mm te prema Gundincima 400 mm i prema Ruščici promjera 250 mm.
Vukovarsko—srijemska županija koristi vodu sa sikirevačkog vodocrpilišta, dok odjeljak prema Slavonskom Brodu još uvije nije spojen.
Vodocrpilište je u općini Sikirevci, na području Brodsko-posavske županije koja je investirala u projekt, tražila osnivanje zajedničkog poduzeća i pokušavala građanima Županije osigurati kvalitetnu pitku vodu. To se do sada nije dogodilo, vodu za sada eksploatira Vodovod Vinkovci koji se upisao kao vlasnik na dva bunara, Brođani i stanovnici istočnog dijela Brodsko-posavske županije i dalje u ljetnim mjesecima nemaju dovoljno pitke vode.

S poštovanjem!

ZASTUPNIK
Davor Vlaović

Vlaović_zastupničko pitanje_vodocrpilište Sikirevci_001

Ostavi komentar