O strateškim tvrtkama odluke se donose ovisno o tomu kako je spavao ministar

Objavio 17. siječnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Narodni  zastupnik HSS-a u Hrvatskom saboru Davor Vlaović sudjelovao je u radu saborskih odbora koji se održavaju kao pripremne aktivnosti prije početka plenarnih sjednica. U utorak, 16. siječnja i  održan je Odbor za zakonodavstvo na kojem je točka dnevnog reda bila i Prijedlog zakona o upravljanju državnom imovinom. Vlaović je postavio pitanja na koja je dobio površne i nezadovoljavajuće odgovore. Rekao je:

„U Hrvatskoj nema kriterija, ne zna se tko i kako donosi odluku o tvrtkama i imovini od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, slavonskobrodski Đuro Đaković koji proizvodi specijalna vozila više nije strateška tvrtka –zašto ?. Vlada odluke donosi na prijedlog ministra, a planove o raspolaganju državnom imovinom će donijete kad ministar Goran Marić rasproda svu iole vrijednu državnu imovinu! Predloženi Zakon ministru daje mogućnost samostalnog odlučivanja do pojedinačne vrijednosti 7,5 milijuna kn. To nije mala vrijednost imovine, to će omogućiti pogodovanje pojedincima. Vraćamo se privatizaciji državne imovine kakova je bila devedesetih. a znamo da nas je to dovelo do gospodarskog sloma, posljednji primjer je Agrokor, zabrinuti smo što će biti sa slavonskom zemljom i izvorištima vode.
Pitao sam zašto ne daju i vojarne na upravljanje jedinicama lokalne samouprave jer  zgrade starih vojarni propadaju! Sa sigurnošću tvrdim kako su Brodsko-posavska županiji i grad Nova  Gradiška zatražili upravljanje zgradom vojarne u Novoj Gradiški, odgovora nema.“

Odgovor koji je Vlaović dobio je taj kako je to pravno je komplicirano  te  problem će se  rješavati dogovorom!
Je li to transparentnost u koju se svi zaklinju?

WhatsApp Image 2018-01-16 at 15.00.16 (1)WhatsApp Image 2018-01-16 at 15.00.16 (2)000

Ostavi komentar