Pitali smo Župana

Objavio 21. prosinca 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Vijećnici u Županijskoj skupštini BPŽ, Dragica Vučković i Ivan Šmit su pitali što za Brdsko-posavsku županiju znači projekt „Slavonija“
U uvodnom obrazlaganju pitanja vijećnici su rekli kako je to Projekt kojim se namjeravalo oživjeti gospodarski i demografski opustošenu Slavoniju.
Prilikom boravka u slavonskim županijama Premijer je govori o intenziviranju ulaganja u infrastrukturu, izgradnji kanalizacije, obnovi škola.
To su projekti o kojima brigu vode gradovi i općine, to su projekti koji se provode, ali na žalost niti jedan nije dovoljan motiv našim mladima koji usprkos uređenoj infrastrukturi u svojim naseljima odlaze. Još manje su ti projekti razlog njihova povratka iz Njemačke ili Irske.
Sigurnost poljoprivredne proizvodnje i sigurna radna mjesta, zaštita radnika od izrabljivanja i pristojna primanja dostojna njihova rada i dostatna za život je jedino što njih, a i nas zanima i to je jedini razlog zbog kojeg bi se možda zadržali ili vratili u svoju Slavoniju.
Svi smo puno očekivali od tog projekta, za sada ne vidimo ništa konkretno, nema učinkovitih poteza.
Postavili su pitanja :
• Na koji način će projekt „Slavonija „ zadržati i vratiti našu djecu?
• Koji projekti će biti realizirani na području naše županije ?
• Mogu li naši srednjoškolci kroz projekt „Slavonija“ dobiti besplatne prijevozne karte?
Na sjednici Predsjedništva ŽO HSS Brodsko-posavske županije, koja je održana kao priprema za Županijsku skupštinu zaključeno je kao će HSS pokrenuti inicijativu kojom će se 2

Ostavi komentar