Tjerate narod na ulicu !

Objavio 30. studenoga 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Kluba zastupnika HSS-a zatražio je saborsku stanku kako bi progovorili o zdravstvenoj problematici potaknuti prosvjedom roditelja na Markovom trgu koji su tražili odobrenje lijeka za liječenje spinalne mišićne atrofije. U ime Kluba govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović.
„U Hrvatskoj nemamo dovoljno liječnika, nije riješen problem bolničkih dugova prema farmaceutskoj industriji, dubioze nastale u procesu sanacije općih i županijskih bolnica nisu riješene, a u proračunu o kojem se glasa nije vidljiv način na koji će biti riješen dug od 8 milijardi kuna koliko su zbirni dugovi zdravstvenog sustava.
Zdravstvo bi u Hrvatskoj trebalo biti jednako dostupno svima, svaki građanin Hrvatske neovisno živi li u mom Drežniku, Orahovici, Zagrebu ili Dubrovniku mora imati jednaku šansu doći do liječnika i do lijeka. Teško je bilo, danas, biti s roditeljima djece oboljele od spinalne mišićne atrofije kojima je potrebna Spinraza. Niti hladnoća, niti kiša nije ih omela zajedno sa svojom oboljelom djecom tražili su pravo na lijek, lijek za dijete.
„Moj život u kolicima je u vašim rukama“ ili „djeca umiru , a mladi odlaze“, samo su neke poruke. Čujemo li ih, ako smo ih čuli moramo pronaći rješenje. Imali smo priliku i danas prilikom glasovanja o Državnom proračunu za 2018., trebalo je samo prihvatiti predložene amandmane kao što je osiguranje sredstava za Fond za inovativne lijekove i liječenje djece bi bilo osigurano. Našoj oboljeloj, hrvatskoj djeci moramo osigurati lijekove koji su dostupni u svijetu.
Hrvatska mora moći osigurati lijek za svakog svog građanina, posebno onda kada i struka kaže da je liječenje opravdano i smanjuje ukupni trošak zdravstvenog sustava.
Apeliram na donositelje odluka u sljedećem proračunu imajte više sluha za potrebe građana ili amandmane oporbe koji su u interesu očuvanja Hrvatske.
Mi iz HSS-a nismo pisali amandmane, znali smo da neće biti prihvaćeni i nema smisla predlagati. U Rebalansu državnog proračuna smo predlagali povećanje stavke za naknadu šteta poljoprivredi uzrokovanu sušama. Jedina grana gospodarstva koja ne bilježi rast je poljoprivreda s istinitim obrazloženjem : suša, a štetu uzrokovanu tom višom silom sanirati će sami poljoprivrednici pa tako i dalje ostati nekonkurentni u odnosu na poljoprivrednike ostalog dijela Europe.
Jedini način komunikacije koji ova Vlada razumije je prosvjed i bunt. Ostaje nam jedino to pozvati građane na ulicu, pozvati ih na bunt jer u Hrvatskoj uljuđeni argumenti se ne slušaju niti se čuju.“

00

Ostavi komentar