Naša želja su puni stadioni u Hrvatskoj

Objavio 24. studenoga 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović zatražio je stanku u Hrvatskom saboru kako bi progovorio o problemima Hrvatskog nogometa. U svom pet minutnom izlaganju rekao je :
„HSS je protiv svih vrsta i oblika nasilja, pogotovo smo protiv nasilja u sportu.
U žiži interesa svih medija su nogomet i Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza zbog lobističkog nasilja.
Politiku treba odvojiti od sporta, gospodarstva i ostalih grana civilnog života. Politika mora stvoriti pretpostavke za kvalitetan razvoj života građana i sporta, mladima poslati poruku : bavite se sportom.
Zato postavljam pitanje radi li HNS po hrvatskim zakonima ili po zakonima kapitala u sprezi s kriminalom i bankovnim računima izvan Hrvatske kao i neplaćanjem poreza u Hrvatskoj.
Naprasno je sazvana Skupština HNS-a za 22. prosinca nakon što je ekipa uglednih nogometaša i građana RH iskazala želju za promjenom u HNS-u i zatražila podršku svoje kandidature. Skupština je sazvana, prema medijima, pod utjecajem čovjeka protiv kojeg se vodi veliki broj kaznenih postupaka radi neplaćanja poreza i izvlačenje novca namijenjenog sportu, spekulira se s brojem od 14 županijskih nogometnih saveza koji će podržati postojeću ekipu.
Čemu Skupština, ako su izbori gotovi i znaju se rezultati?
Što o tome misle građani, navijači, što bismo mi trebali učiniti kako bi stadioni bili pun i svi s ponosom navijali : Hrvatska! Hrvatska!
Čestitam na plasmanu Hrvatske na Svjetsko nogometno prvenstvo i ne želimo politikanstvom to omalovažiti, činjenica govore uspjeh je došao nakon promjene izbornika, nakon promjene tima, nakon povratka povjerenja igrača i navijača u Reprezentaciju. Želimo da tako bude i sutra.
Možemo li imati povjerenja ako su delegati Izborne skupštine pripadnici županijskih nogometnih saveza u kojima se događaju malverzacije.
Dolazim iz županije čiji je ŽNS prije nekoliko mjeseci bio na svim naslovnicama, ne zbog sportskog uspjeha, ne zbog jednog novog Olića ili Rakitića, nego zbog toga što je za dvadeset nogometnih sudaca i djelatnika na sudu u Osijeku pokrenut postupak radi namještanja utakmica druge i treće Županijske nogometne lige za 100 ili 200 kn prema pisanju novina. Oni će biti delegati na Izbornoj skupštini HNS-a.
Nadam se da je situacija u drugim županijskim nogometnim savezima bolja, želim povratak povjerenja u sport i davanje šanse mladima da se bave nogometom zbog svih entuzijasta koji nose seoske klubove.
Sam sam aktivno igrao nogomet, bio čelnik malog nogometnog kluba, vozio djecu na nogometne utakmice. Na žalost ovo što se danas događa odvraća mlade od sporta, a entuzijaste od želje za odvajanjem vlastitog slobodnog vremena za zajednicu u kojoj žive.
Više od 62% navijača želi promjenu u HNS-u, slažem se s tim što HDZ nije uz Šukera i ja bih tamo radije vidio nekoga tko bi objektivnije i bolje vodio hrvatski nogomet. Nekoga komu nije bitan bankovni račun u Švicarskoj ili drugim financijskim destinacijama već to koliko je novca uloženo u sport u Davoru, Rešetarima , Slavonskom Brodu, Bošnjacima ili Pleternici, nekoga koga zanima ima li tamo šanse za mlade koji se žele baviti nogometom?
Kad budemo imali takav Hrvatski nogometni savez i ljude koji vode Savez u interesu svih sportaša i klubova opet ćemo imati pune stadione i ponovo ćemo svi zajedno navijati : Hrvatska! Hrvatska!“

00WhatsApp Image 2017-11-24 at 11.20.25

Ostavi komentar