Sjećamo se prvaka HSS-a

Objavio 31. listopada 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska seljačka stranka u svojoj 113 godina dugoj povijesti imala je prvake, tribune, narodne zastupnike, ideologe, vođu i osnivača Stjepana Radića koji je pisao hrvatsku povijest i gradio svijest hrvatskog čovjeka, zagovarao čovječnost i pravicu, a umro za slobodu hrvatskog naroda.
Dan svih svetih i Dušni dan, dani su kada se sjećamo dragih nam osoba koje su stavile trag u našim životima ili u društvu.
Članovi Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Brodsko-posavske županije i Gradske organizacije Slavonski Brod zapalili su svijeću i položili cvijeće kod spomenika Stjepanu Radiću diljem Županije i kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu odajući počast svima onima koji su svojim životom i svojom smrću stvarali temelje slobodi hrvatskog naroda i osobnoj slobodi svakog čovjeka.
HSS-ovci su posjetili vječna počivališta prvaka HSS-a koji su Hrvatsku seljačku stranku obnavljali na brodskom i novogradiškom području nakon osamostaljenja Hrvatske i povratka višestranačja, među pokojnima su Anđelko Željko Gabrić, Antun Vinković, Stjepan Tekić, Stjepan Budimir, Ilija Filipović i mnogi, mnogi drugi koji su živjeli radićevštinu, kojima je svaki čovjek bio čovjek vrijedan poštovanja, onaj bez čijeg dostojanstvenog života nema pravednog društva kojem su težili.
Grobove HSS-ovaca i mjesta spomena na Stjepana Radića i Sibinjske žrtve uoči Dana svih svetih obišli su potpredsjednik HSS-a saborski zastupnik Davor Vlaović, predsjednik GO HSS-a Slavonski Brod Đuro Miškić te potpredsjednici Klara Šćuka i Ivan Žanko kao i brojni drugi članovi HSS-a.

102 (2)0015 (2)6 (2)4 (2)1 (2)00014 – kopija000 12 – kopija013 (2)

Ostavi komentar