12.obiteljsko druženje HSS-a

Objavio 2. listopada 2017. Nekategorizirano Nema komentara

HSS-ovci Brodsko-posavske županije organizirali su tradicionalno obiteljsko druženje u nedjelju, 01.listopada na Grabovcu kod Garčina.
Moto svih dosadašnjih druženja bio je jačanje uloge obitelji i zajedništva u modernom društvu, pa je tako bilo i 2017. kada mnogi žele osporiti ulogu obitelji, pa čak i njene temeljne postavke. Z a HSS obitelj znači djeca, roditelji i njihovi roditelji – djedovi i bake, tako bilo i ove godine na okupljanju županijske organizacije.
HSS-ovci su, kako je pravilo u hrvatskim obiteljima, zajedno sudjelovali na svečanom misnom slavlju koje je predvodio župnik garčinski Tomislav Karavidović i u propovijedi povezao Radićev nauk s današnjim društvenim događanjima. Radić je znao govoriti kako su Hrvatima često drugi bili krivi : nekada Mađari, zatim Ugari pa Austrijanci, tako je bilo lakše pogledati lošoj gospodarskoj, socijalnoj ili obrazovnoj slici u oči, ali pravog istinskog i jedinog krvca za sve loše Hrvati trebaju tražiti u sebi i vlastitom okruženju, a boljitak postići mijenjajući sebe. Tako je i danas za činjenicu da mladi odlaze, umirovljenici žive s mirovinama ispod granice siromaštva, radnici rade za minimalnu plaću od koje ne mogu prehraniti obitelj nisu krivi drugi. Krive su loše gospodarske i socijalne politike, krivi su Hrvati koji ne promišljaju hrvatski i koji zaboravljaju činjenicu da narod čine građani, a ne odabrani pojedinci koji su privatizirali hrvatsko gospodarstvo.
Prvi listopada slavi se Međunarodni dan starijih osoba te su HSS-ovci uz obiteljsko druženje organizirali i okrugli stol s temom „Život starijih osoba u Hrvatskoj“ na kojem su uz umirovljenike sudjelovali saborski zastupnici Željko Lenart i Davor Vlaović koji je rekao: „ Svjesni smo svih tegoba s kojima se nose današnji umirovljenici, svjesni smo da više od 50% umirovljenika živi s mirovinama koje su niže od granice siromaštva, svjesni smo da njihove unuke, radničku djecu u školama pogrdno nazivaju „Lidlići“ jer njihovi roditelji ne mogu kupovati u brendiranim trgovinama. Sve to čine oni koji radnicima isplaćuju plaću od 2.600 kn koja je u neoporezivoj kategoriji, oni koji takvim odnosom prema radu protjeruju našu mladost iz Hrvatske i Slavonije. Mi šutimo. Nećemo više šutjeti u Hrvatskom saboru ćemo govoriti o tim i svim ostalim problemima većine hrvatskih građana. Šutnjom odobravamo, a takav odnos prema čovjeku, prema Hrvatskoj i Hrvatima dovodi do demografskog sloma kojemu svjedočimo , to je nedopustivo.“
Na Grabovcu se , na obiteljskom druženju, kuhao čobanac, najbolji je skuhao kuhar OO HSS-a Sibinj, a svi ostali su osvojili jednako izvrsno mjesto jer su bili odlična okrepa svim sudionicima sportskih igara koji su se natjecali u potezanju konopca, bacanju potkove, hodanju na štulama, graničaru, nogometu ili slaganju kućica od kukuruznih oklasaka.

3d93b1016

Ostavi komentar