Na križ su smrtni išli s ljubavlju…..

Objavio 30. rujna 2017. Nekategorizirano Nema komentara

25. komemorativni skup poginulim braniteljima s područja općine Oriovac
U subotu 30.rujna održan je u Oriovcu komemorativni skup za poginule branitelje s područja općine Oriovac kojemu je prethodila sveta misa i polaganje vijenaca kod spomenika braniteljima u oriovačkom parku.
Bio je to dostojanstven i tih skup na kojem su se prisutni sjetili svih branitelja koji su kako je to rekao predsjednik udruge „Otrovi“ Ivan Didaković na križ smrtni išli s ljubavlju“braneći domovinu kako bi njihova djeca i unuci mogli odrastati i živjeti u sigurnosti i radosno odlaziti u vrtić, školu, na radno mjesto, kako bi mogli živjeti u slobodnoj i gospodarski stabilnoj Hrvatskoj.
Komemorativna sjednica okupila je na jednom mjestu obitelji poginulih branitelja, branitelje, političare i građane koji su se u svojim govorima složili da u Hrvatskoj moraju prestati razdvajanja jer samo je jedna Hrvatska kojoj za opstanak slijedi gospodarski rat u kojem moraju pobijediti svi hrvatski građani, ne pojedinci koji su privatizirali hrvatsko gospodarstvo.
Načelnik Pavetić je rekao :“Prošlo je četvrt stoljeća od dana kada smo čuli poginuli su. Kažu da vrijeme liječi, a ja sam siguran da nema vremena koje donosi zaborav. Zato se sastajemo svake godine na današnji dan kako bismo iskazali poštovanje i pijetet prema poginulima s područja općine Oriovac. Obvezni smo i dužni svaki puta iz početka im reći hvala, dali su sve što si imali za stoljećima sanjanu slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Smrt ih je poslala u vječnost i učinila herojima, a nama darovala život. Pokušajmo ih vratiti marljivim i vrijednim radom svako u svom okruženju, svako na svom radnom mjestu, zaboravimo podjele, previše ih je u našem društvu, poštujmo i volimo svog bližnjega, pomozimo mu, učinimo život bojim, učinimo to za njih.“
Prisutnima su se obratili brodsko-posavski župan Danijel Marušić, izaslanik ministra branitelja Branko Cindrić i saborski zastupnik Davor Vlaović.
„Ne smijemo zaboravit, njihova žrtva ne smije pasti u zaborav, a Hrvatsku moramo čuvati i braniti i danas kao i 90-ih jer nekima je još uvijek u mislima aspiracija na hrvatsku zemlju. Odlaskom u rat išli smo braniti svoju zemlju, svoju kuću, svoju obitelj, svoju djecu. Branili smo Hrvatsku za našu djecu da imaju gdje ići u školu, da se imaju gdje zaposliti i mogućnost brinuti o svojim roditeljima. Imamo li danas takvu Hrvatsku? Previše je podjela i zaboravljanja Slavonije i naše županije, a jedina smo županija koja je dala četiri brigade. Moramo graditi modernu i gospodarski jaku Hrvatsku i danas, Hrvatska nije samo zemlja, kamen i more, Hrvatsku čine ljudi koji ovdje trebaju ostati živjeti.“ Rekao je Vlaović.
Nakon komemorativne sjednice svim poginulim braniteljima zapaljene su svijeće i položen cvijeće na mjestima njihova vječnog počinka.

 

4

1587930Ž621G10121120G20170930_1031103

Ostavi komentar