Država je kočničar razvoja gospodarstva i Đure Đakovića.

Objavio 21. rujna 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović zatražio je stanku u Hrvatskom saboru kako bi upozorio na probleme i stanje u tvrtki Đuro Đaković iz Slavonskog Broda.
„Đuro Đaković je jedna od strateških tvrtki za Republiku Hrvatsku, jedan od najznačajnijih gospodarskih subjekata u Brodsko-posavskoj županiji za koju postoji i izreka „kad kihne Đuro kiše cijela Brodsko-posavska županija“. Danas, 21.09.17. je sazvana Skupština društva dioničara od koje su svi zainteresirani: dioničari, uposleni i cijela javnost očekivali informaciju o prihvaćanju ponude tvrtke „ Crni čelik d.o.o“ koja je planirala uložiti 250 mil. kn u temeljni kapital ĐĐ što bi osiguralo stabilnost , investicije u opremu, nove tehnologije, znanje i nove proizvode te omogućio plasman Đurinih proizvoda na istočna tržišta. Potencijalni ulagači su iz Kanade i Kuvajta koji mogu pridonijeti plasmanu Đurinih tenkova koji imaju najbolje reference.
Država je tražila dokapitalizaciju, tvrtka je to i učinila, u dva kruga su izdavane dionice,ali do sada ništa nije učinjeno.
Prema dostupnim informacija za navedene ulagače i način privatizacije ne postoji suglasje u Hrvatskoj Vladi, kažu da se ministrica Dalić i ministar Marić ne mogu usuglasit. Ako je tomu tako zašto nije intervenirao Premijer organizacijom zajedničkog sastanka s ulagačima na kojem bi se utvrdile reference ulagača, benefit Država je kočničar razvoja gospodarstva i Đure Đakovića.
Skupština društva , kojoj predsjeda predstavnik države, je trebala danas donijete odluke ,ali to zbog navedenog neće učiniti .
Država je kočničar razvoja gospodarstva i Đure Đakovića.
Iz tvrtke Specijalna vozila je otpušteno više od stotinu radnika, najavljeno je otpuštanje novih 80 radnika. Zaslužuju li to Slavonci, zaslužuje li to Brodsko-posavska županija i Slavonski Brod koji je u Domovinskom ratu jedini imao tri brigade u čijim su postrojbama bili danas zaposleni radnici u Specijalnim vozilima. Pripadnici su to legendarne 108. brigade.
Je li pravedno ovo što se događa, ili ne događa, prema radnicima, Brodsko-posavskoj županiji , Slavoniji i društvu u kojem živimo?
Ministri se mogu usuglasiti oko zapošljavanje novih ljudi u upravama, mogu se usuglasiti oko nabave novih automobila, a ne mogu se usuglasiti oko važne investicije i novih proizvodnih radnih mjesta.
Poručujem, i Slavonci bi vozili nova auta i plaćali porez da imaju radna mjesta i mogu živjeti od svoje plaće.“

00

Ostavi komentar