Jedina prava i istinska vrijednost je čovjek, poruka je je načelnika Jurišića u Vrbju

Objavio 16. kolovoza 2017. Nekategorizirano Nema komentara

 

U općini Vrbje svečano je proslavljen Dan općine i njen zaštitnik  sv. Rok, svetac koji je živo kako bi pomagao drugom čovjeku. Na nedostatka osobne brige za drugog  čovjeka i zajednicu ukazao je i župnik Željko Volarić na svečanoj  svetoj misi.

Svečanost oblježavana Dana općine Vrbje započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i svetom misom, a nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća Vrbje.

Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća Mladen Konjević (HSS), načelnik općine Igor Jurišić (HSS) izložio je plan rad u općini za iduće mandatno razdoblje .

Jurišić je rekao:“ Dio smo okruženja u kojem svaka lokalna sredina , svaka općina ima svoje probleme unatoč znatno većim proračunima koje imaju u odnosu na Vrbje. Skromnost proračuna kompenziramo štedljivošću, marljivošću i dobrim planiranjem, a čovjeka , građanina stavljamo na prvo mjesto  i po tomu se razlikujemo od drugih. Ni mi nismo pošteđeni društvenih kretanja i migracija uzrokovanih otvaranjem eurpskog tržišta rada i kod nas se događa demografska erozija. Možemo biti ljuti, možemo biti potišteni , možemo kritizirati i možemo tražiti problem negdje drugdje.

Meni je ovo treći mandat, hvala vam na povjerenju i ja vam i sada kad je prošlo vrijeme predizbornog predstavljanja mogu reći nećemo plakati, nećemo kukati, zajednički ćemo raditi. Tu smo gdje jesmo i tu smo da život svim građanima općine učinimo lakšim i podnošljivijim spremni zajedničkim odricanjem doći do kvalitetnijeg života za sve.

Ravnomjerno ćemo razvijati cijelu općinu, sva naša naselja, jedio naselje bez zajedničkih društvenih prostora je Savski Bok, rekao sam i ponavljam Savski Bok će dobiti društveni dom jer svaki građanin neovisno o mjestu življenja u općini Vrbje mora imati iste uvjete za život kao i svaki drugi stanovnik Lijepe naše. Naša alternativa nije iseljavanje, naša alternativa je ostanak u općini Vrbje, u Slavoniji čija budućnost ii opstanak ovisi o nama. Očekujem veću brigu centralne države za jedinice lokalne samouprave jer mi živimo u svojim općinama i najbolje znamo što treba Bodovaljcima, Vrbju, Dolini ili Mačkovcu, Savsko Boku ili Sičicama. Nitko od nas samih se neće bolje brinuti za našu komunalnu infrastrukturu, za naše vatrogasce, nogometne klubove ili KUD-ove. Naš prvi prioritet i jedina vrijednost je čovjek.“

Načelnik Jurišić je predstavio i svoju novu zamjenicu Barbaru Jurčević s kojom će pošteno i transparentno raditi za dobrobit Općine.

Gosti u Vrbju bili su župan Danijel Marušić (HDZ) koji je rekao kako je nužno ravnomjerno razvijati  sve općine u Županiji jer u svim naseljima žive građani Hrvatske s jednakim pravima na kvalitetan život, pročelnici Klara Šćuka (HSS) i Željko Burazović (HDZ) te načelnici općina Zvonimir Karlik (HSS), Ivan Šmit (HSS), Goran Jelinić (HSS) i Vitomir Žakić (HDZ).

Program pod nazivom „Rokovo u Vrbju“ nastavlja se u poslijepodnevnim i večernjim satima uz folklorni program.

75 914 118107121

 

Ostavi komentar