U Novoj Kapeli za sv. Klaru

Objavio 13. kolovoza 2017. Nekategorizirano Nema komentara

25174892

Općina Nova Kapela proslovila je Dan općine koji se veže uz sv. Klaru, osnivačicu strogog  reda časnih sestara kojima se život temelji na poniznost i siromaštvu zajednice, na ne-posjedovanju, solidarnosti sa siromasima, na pokori i molitvi. Rekli bismo ono što današnjem društvu nedostaje: solidarnosti i suosjećanja s čovjekom o čemu je govorio i propovjednik na svetoj misi  održanoj u čast Dana općine Nova Kapela.

Nakon svete mise načelnik Ivan Šmit i prisutni gosti položili su vijence i zapalili svijeće poginulim braniteljima u Domovinskom ratu jer bez njih ne bi bilo slobodne Hrvatske niti općine Nova Kapel.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Ivan Šmit(HSS) je rekao : „Dan općine obilježava početak novog mandata koji su mi povjerili mještani općine velikim izlaskom na izbore, najvećom izlaznosti u Brodsko posavskoj županiji, zahvaljujem svim građanima koji su izašli na izbore i dali nam podršku: meni, načelnici i općinskom vijeću. Naši mještani su na taj način rekli kako im nije svejedno što se događa u Općini i žele sudjelovati u odlučivanju. Nove četiri godine su pred nama zato pozivam sve općinske vijećnike na suradnju neovisno o stranačkoj pripadnosti. Pred nama je vrijeme novih izazova i stvaranja uvjeta za razvoj našim poduzetnicima koji zapošljavaju 200-tinjk radnika, gospodarstvenici, oni koji zapošljavaju su nam bitni, najbitniji jer stvaraju novu vrijednost i stvaraju radna mjesta, stvaraju uvjete za ostanak u Općini. Njima moramo biti pomoć i potpora. Jednako tako je važan građanin, mještanin svakog naselja neovisno je li član neke od udruga, školarac , roditelj ili mu je potrebna svakodnevna njega i skrb. Moramo biti zajednica koja uvažava svakog čovjeka, građanina i skrbi o njegovim potrebama.“

Nedvojbeno je načelnik Šmit sa zamjenicom načelnika Vesnom Jergović radio tako i u prošlom mandatu , najbolji dokaz tomu je velika podrška na prošlim izborima.

Prisutnima su se obratili u ime načelnika Antun Pavetić (HSS) i župan Danijel Marušić koji su pohvalili rad Općine, Općinskog vijeća i načelnika te naglasili kako suradnja neće izostati niti u budućnosti.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uz vijećnike bili su prisutni načelnik općine Brodski Stupnik Goran Jelinić( HSS), zamjenica načelnika općine Oriovac Željka Čorak (HSS) , Klara Šćuka potpredsjednica  i Ana Rečić  blagajnica ŽO HSS-a BPŽ , predstavnici udruga i brojni mještani općine Nova Kapela.

 

Ostavi komentar