HSS-ovci odali počast Hrvatskoj i braniteljima

Objavio 7. kolovoza 2017. Nekategorizirano Nema komentara

HSS-ovci su povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelje i 22. godišnjice Oluje položili vijence, zapalili svijeće i poklonili se neovisnoj Hrvatskoj i hrvatskim braniteljima.

„Hrvatska je naša domovina, domovina kojom se ponosimo, domovina za koju su branitelji devedesetih ginuli, domovina koju danas pozitivnim, građanskim, politikama moramo sačuvati.“ poručio je potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović iz Doline gdje je zajedno s načelnikom općine Vrbje Igorom Jurišićem (HSS) i predsjednikom OO HSS-a Mladenom Konjevićem dočekao sudionike regate na Savi od Slavonskog Broda do Doline organizirane u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koju su 11. puta organizirali braniteljska udruga “Prijatelji rijeke Save” i Udruga „Vreba“ iz Doline.

Branitelji se nisu štedjeli na bojišnicama vlastitim životima, vrijednošću koja se ne može zamijeniti, reparirati niti obnoviti branili su Domovinu zato jer su vjerovali. Vjerovali su u Hrvatsku koja će biti slobodna, neovisna i dom njihovoj djeci i unucima.

Branitelji hvala vam! Bez vas slobodne Hrvatske danas ne bi bilo! Vaša žrtva ne smije biti zaboravljena, ali niti vaša vjera ne smije biti zanemarena.

Zadatak svih koji imaju mogućnost i priliku odlučivati, a tu priliku su im dali hrvatski građani vjerujući baš kao i branitelji 90-ih, vjerujući u samostalnu i neovisnu Hrvatsku.

Neovisna Hrvatska je ona koja ima dostatnu, vlastitu proizvodnu hrane, energetsku neovisnost, obrazovni sustav primjeren 21 stoljeću, socijalno, kroz punu zaposlenost, zdravstvenu zaštitu i socijalna prava, stabilnu državu. Neovisna i socijalno stabilna država je ona iz koje građani ne iseljavaju.

Hrvatsku možemo učiniti stabilnom, modrenom, građanskom državom koja će uvažavati potrebe svakog stanovnika, građanina urbanog i ruralnog prostora, učitelja i učenika, radnika i gospodarstvenika. Da bi se to dogodilo nužno je slušati građane i živjeti s građanima. Danas rijetki slušaju što im narod želi poručiti. HSS-ovci su vijek bili građani koji su živjeli, radili i slušali svoje kolege, prijatelje, naše mlade.

Mladi, djeca poginulih, ranjenih ili branitelja koji su 90-te proveli u rovovima i na bojišnicama žele Hrvatsku u kojoj će steći najbolje obrazovanje s kojim će graditi gospodarski i socijalnu jaku, modernu Hrvatsku u kojoj žele ostati i živjeti.

HSS-ovci su povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelje i 22. godišnjice Oluje razgovarali s građanima, braniteljima i mladima.

 

 

Ostavi komentar