Liberalni kapitalizam u Županijskoj skupštini Brodsko-posavske županije

Objavio 27. lipnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Možemo li govoriti o novom društvenom poretku u Hrvatskoj u kojemu se principi liberalnog kapitalizma umjesto u gospodarstvu primjenjuju u politici i javnom sektoru ? U Brodsko-posavskoj županiji predmet trženja na slobodnom političkom tržištu  su vijećnici onih stranaka koje su potpisale predizborne koalicije  koje niti po kojoj osnovi nikada ne bi prešle izborni prag, a postizborne koalicije nakon samo 30-etak dana kasnije potpisuju s drugima.

HSLS i HSU, Ružica Vidaković i Ivan Perić izabrani su u koaliciji stranaka vođenih HSS-om i SDP-om, a podršku su kod izbora predsjednika Županijske skupštine dali kandidatu HDZ-a.

Jedan politički analitičar je rekao kako je kapitalizam sistem ozakonjene kriminalne nepravde i eksploatacije onih koji nemaju vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju, kao što je to bilo i u robovlasništvu i feudalizmu.

Baš tu definiciju možemo preslikati u Županijsku skupštinu Brodsko-posavske  županije.

Kriminalna nepravda prelazaka je iz jednog  političkog bloka u dugi radi zadovoljavanja interesa pojedinaca koji će upravljati javnim sustavom financiranim iz poreza koji uplaćuje svaki građanin (poreza na dohodak, PDV, porez na nekretnine, …takse i taksice) isključivo radi ostvarivanja osobnog interesa poričući osnovnu paradigmu demokracije: donošenje odluka, izravno  ili neizravno, uvažavanjem volje većine građana.

U Brodsko-posavskoj županiji je, kupovinom na slobodom tržištu, stvorena većina je rekla: broj ruku i tržišno stvorena  većina je iznad Poslovnika i Statuta, pravni akti su igračka kojom se mogu zabavljati oni kojima smo, jer imamo novac i moć, ukrali ono što mi sami nismo dobili : povjerenje većine građana.

Poškropivši  vodom vlasti to je odobrio i ozakoni predstojnik Ureda državne uprave BPŽ.

Potpredsjednik i saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović , kao izabrani vijećnik u Skupštinu BPŽ i nositelj liste s koje su se vijećnici prodali rekao je : „ Ovo je čisti primjer dužničko-vjerovničkog odnosa, pokazivanja tržišne moći i nepoštivanja volje građana. Nama u HSS-u su građani i njihova volja na prvom mjestu. Predložili smo kandidate za tijela Skupštine sukladno izvornom rezultatu, ali novostvorenoj postizbornoj, kupljenoj većini volja građana ne znači ništa.“

U Brodsko-posavskoj županiji možemo govoriti o novom poretku rezultat kojega je smanjenje broja djece u školama, smanjenje  broja nezaposlenih i broja zaposlenih zbog trajnog iseljavanja. Do sada su migracije u Slavoniji bile rezultat oružanih sukoba ili bijega pred osvajačima  Avarima  ili  Osmanlijama.

Danas Hrvati bježe pred neoliberalnim pohodom onih koji bi narod trebali voditi.

ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije ispričava se svim glasačima koji su dali povjerenje koaliciji vođenoj HSS-om na izborima 21.svibnja 2017. I nas su prevarili i prodali. HSS zna što je demokracija i da se u demokraciji mora poštivati volja većine. HSS-ovi vijećnici neće šutjeti biti će, indirektno,  glas građana koji žele bolju i pravedniju Brodsko-posavsku županiju.

 

Ostavi komentar