Organizacija žena HSS-a Hrvatsko srce hodočastila u Šumanovce

Objavio 18. lipnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Šumanovci, svetište Majke Božje u blizini Gunje u nedjelju 18.lipnja bilo je mjesto  nade za žene, članice Hrvatskog srca iz cijele Hrvatske.

Žene HSS-a, tradicionalno, svake godi hodočaste Majci Božjoj moleći se za svoju djecu, obitelji, posao i mir koji je danas sve teže pronaći.

Članice HSS-a i Hrvatskog srca iz Brodsko-posavske županije na hodočašće su išle moleći Krunicu i pjevajući marijanske pjesme  koje su uputile Majci Božjoj nadajući se i moleći za opstanak života u našim hrvatskim obiteljima i opstanak obitelji na prostorima na koja su naši preci hodočastili stotinama godina, za opstanak naše Slavonije.

Legenda kaže kao je slijepa majka progledala opraviši oči vodomsa šumanovačkog  bunara.

Danas nam treba voda koja će pomoći da ponovno vidimo nadu i vjeru o kojoj je u Šumanovcima govorio Gunjanski  župnik vl. Ivan Živić rekavši: „Upalimo danas svjetlo nade, neka to svjetlo bude ljubav jednih prema drugima, a mladi su naša najveća nada u čijim životima vidimo opstanak Hrvatske.“

Osim žena Hrvatskog srca koje je predvodila predsjednica Marija Ledinski Anić u Šumanvce su hodočastili potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović i glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić.

Podršku ženama Hrvatskog srca dali su imam Medžlisa Gunja, Idriz ef. Bešić i načelnik Općine Gunja, Anto Gutić koji su nazočili misnom slavlju.

Mladi Župe Gunja svim hodočasnicima darovali su igrokaz kojim su poručili: ponekad je teško oduprijeti se izazovima modernog društva koje nudi lagodan život bez obveza što vodi ka duhovnom i fizičkom umiranju, a dobro je to koje pobjeđuje, glas dobra treba čuti.

Među hodočasnicama iz Brodsko-posavske županije bile su predsjednica ŽO Hrvatskog srca Klara Šćuka i zamjenica načelnika općine Oriovac Željka Čorak.

Ostavi komentar