HSS i SDP potpisali Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor

Objavio 31. svibnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

 

U srijedu, 31.svibnja 2017. u Orahovci je potpisan sporazum HSS-a i SDP-a o zazednićkom izlasku na izbore

Ovo je samo nastavak suradnje  između dvije važe i jake hrvatske stranke prilikom potpisivanja Sporazuma rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

„U Hrvatskoj postoji jedna stranka s kojom se ne može surađivati jer ta stranka ne poznaje nikakve partnere ,poznaje smo sebe i svoju politiku. Ta stranka je duboko utkana u hrvatsko tkivo , hrvatsku birokraciju i hrvatski centralizam i sve loše što se događalo u našoj Domovini zadnjih 27 godina, posebno je odgovorna za sve loše što se dogodilo u pet slavonskih županija , gradovima i općinama. Nekada se u Slavoniju dolazilo iz svih krajeva Hrvatske i srednje Europe, na žalost danas se iz Slavonije iseljava i odlazi zbog politike stranke koja sebe naziva jedinom domoljubnom, a odgovorna je za sve promašene politike. Toj politici treba stati na kraj. HSS će biti u progresivnom političkom bloku koji će se boriti za drukčiju politiku od današnje po uzoru na Austriju ii Švicarsku.“ Riječi su Kreše Beljaka prilikom potpisivanja Sporazuma.

„Osjećam entuzijazam, osjećam energiju i osjećam ono srce koje je prije 17 godina mijenjalo Hrvatsku kada je ova koalicija vratila nadu Hrvatskoj i osigurala Hrvatskoj europsku perspektivu. Danas tu nadu opet treba probuditi. Danas počinje savez za promjene savez za bolju Hrvatsku, savez za pošteniju , moderniju, napredniju Hrvatsku, savez za Hrvatsku jednakih mogućnosti . Pozivam vladajuće da novim izborima vratimo dostojanstvo i  stabilnost Hrvatskoj. Danas smo u  Slavoniji koja  je tri puta ranjavana: prvi puta u Domovinskom ratu, drugi puta u pretvorbenoj i privatizacijskoj pljački, trći puta nesposobnom HDZ-ovom vlasti koja je ostavila siromaštvo i iseljavanje. Naša poruka je ako Slavonija uspije uspjet će i Hrvatska. Slavonija je ispit i rješenje za Hrvatsku.

Hrvatska vozi na gorivu koje je ostavila SDP-ova vlada, ali tog goriva polako je sve manje. Prvi put u godinu i pol dana je pala industrijska proizvodnja, dug u zdravstvu je eksplodirao uskoro će kvaliteta i konzumacija zdravstvene usluge postati za naugroženije  i najsiromašnije upitna. Agrokor ugrožava hrvatsku poljoprivredu, a zakoni koji nisu jednaki za sve provode se praksom koja nije jednaka za sve. Danas smo na početku puta za bolju, pravedniju, moralniju, pošteniju i napredniju Hrvatsku. Za Hrvatsku jednakih mogućnosti za sve. Srcem, radom , poštenjem Hrvatska ide naprijed. „ riječi su predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Orahovci na potpisivanju Sporazuma o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor.

Predsjednici HSS-a i SDP-a dali su podršku Ana-Mariji Petin potpredsjdnici HSS-a i saborskoj zastupnici koja je i kandidatkinja za gradonačelnicu Orahovice.

Upitan predsjednik HSS-a je odgovorio kako podršku u saboru neće pružiti novim HDZ-ovim ministrima, a jedino rješenje hrvatskog problema su novi izbori.

 

 

Ostavi komentar