Dragalić u pjesmi i plesu

Objavio 7. svibnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Stihovima „Slavonijo dok ti ime traje čuvat ćemo tvoje običaje „ započela je 6.manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“ koja za cilj ima čuvanje tradicijske kulture hrvatskih i europskih naroda. Sudionici manifestacije su  bili KUD Vinica iz Vinice, KUD Bročice iz Bročica, KUD Starča iz Gornjih Bogićevaca, Folklorna skupina kulturnog društva Obrež iz Slovenije i domaći  KUD Dragalić iz Dragalića.

Folklorna manifestacija održana je u sklopu obilježavanja Dana općine Dragalić, a uz KUD-ovce manifestaciji su nazočili načelnik općine Dragalić Zvonimir Karlik (HSS), saborski zastupnik i kandidat za župana Davor Vlaović (HSS), kandidati za njegove zamjenike Stribor Valenta (SDP) i Milan Mateša (SDP), Klara Šćuka (HSS), pročelnica u BPŽ,  vijećnik u Županijskoj skupštini Zlatko Bunjevac (HSS) i načelnik općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić (HDZ) .

Manifestaciju je otvorio saborski zastupnik Vlaović koji je rekao: „Želim biti Slavonijo s tobom, stihovi koje su otpjevale članice KUD-a Dragalić nisu samo stihovi jer svi mi koji smo danas ovdje  želimo živjeti sa Slavonijom i želimo da Slavonija živi kroz pjesmu, ples, nošnju , običaje, sačuvanu tradicijsku baštinu. Da bismo sačuvali ono što najviše volimo, svoju Slavoniju, svoj Dragalić, svoju jedinicu lokalne samouprave u kojoj živimo, svi mi koji imamo priliku govoriti o problemima i potrebama Slavonije moramo to činiti. Meni je prvi zadatak i cilj briga za očuvanje života u Slavoniji,  to nisam zaboravio  niti ću zaboraviti, ma gdje bio.“

Saborski zastupnik Davor Vlaović svojim dosadašnjim radom u Hrvatskom saboru pokazao je da mu je važno očuvanje svakog radnog mjesta u Slavoniji, prvi je progovorio o reorganizaciji carinske uprave, kvaliteti vode u Slavoniji, iseljavanju , maloj zaposlenosti i niskim plaćama i kako je sam rekao to će činiti uvijek.

Sala Društvenog doma Draglaić bila je mala za sve koji su došli pogledati program i tražilo se mjesto više  a sve posjetitelje posebno su oduševili, svojim izvedbama članovi KUD-a Starča iz Gornjih Bogićevaca i domaćini iz Dragalića.

Nakon službenog dijela svi prisutni su mogli uživati u svirci i pjesmi TS Satir iz Davora.

 

 

Ostavi komentar