„Šimini anđeli pakla“ i cijela Hrvatska poklonili se heroju

Objavio 28. travnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

U Gornjoj Bebrini u petak, 28. travnja otkriven je spomenik legendarnom Šimi Đamiću, ratnom  zapovjedniku Specijalne  policijske postrojbe PU Brodsko-posavske, čovjeku koji nije govorio riječima nego djelima.

Sveta misa na kojoj su bili Stribor Valenta, kandidat za zamjenika župan Brodsko-posavske županije i Klara Šćuka, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Slavonskog Broda  kao i polaganje vijenaca nakon otkrivanja spomenika, koji su otkrila Šimina djeca protekli su u dostojanstvu, miru i razmišljanju o žrtvi i nesebičnosti koju su imali pripadnici specijalne policije „Šimini anđeli pakla“ kao i sam zapovjednik Šima Đamić .

Sanjali su slobodnu, samostalnu, gospodarski jaku, Hrvatsku u kojoj mogu, od svoga rada, živjeti svi građani.

Mato Gavran, prijatelji i suborac Šime Đamića je prilikom otkrivanja spomenika rekao: „Dirnut sam pažnjom velikog broja ljudi koji su dijelili najteže trenutke stvarajući Hrvatsku. Ovaj ponos i ovo neka bude putokaz koji dolaze iza nas, naročito onima koji u ovom trenutku obnašaju najsloženije dužnosti  od državnog pa do lokalnog nivoa, putokaz zajedništva , putokaz potrebe izgradnje drugačije, prosperitetnije, humanije i odgovornije Hrvatske. Šima je bio brižan čovjek , borac, čovjek sa srcem i jasnim ciljem za što i za koga se bori.

Na nama ostaje da heroje, branitelje, one koji su obranili Hrvatsku ne zaboravljamo, o njihovim djelima, hrabrosti, snazi poučavamo mlade kako nikad ne  bi bili zaboravljeni.

Ostavi komentar