Vratimo promet na autoceste

Objavio 24. ožujka 2017. Nekategorizirano Nema komentara

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O CESTAMA

Održavane ceste , ceste koje udovoljavaju standardima kvalitete su jedan od važnih preduvjeta sigurnosti cestovnog prometa.

Županijske ceste održavaju i ŽUC-evi čiji prihodi  nisu dostatni za cjelovito održavanje svih cesta iz njihove nadležnosti , zato je  potrebno pronalaženje rješenja za dodatno financiranje županijskih uprava za ceste.  Mi iz HSS-a predlažemo veći  udio  naplaćene trošarine za energente  po litri usmjeriti  ŽUC-u. Prihodi kojima raspolažu sada su nedostatni za održavanje ,a posebno za rekonstrukciju županijskih i lokalnih cesta kako bi ih se dovelo u stanje kakve ceste trebaju imati  za sigurno prometovanje. ŽUC-evi , prilikom preuzimanja cesta na upravljane  nisu niti dobili tehnički ispravne ceste, to znači , morali su ulagati u sve ceste kao bi postigli tehnički prihvatljivo stanje , a prihodi nisu dovoljni niti za redovito održavanje.

Pitamo se gdje je završio novac koji je reduciran, ukinut  ŽUC-evima, ako je ulagan u Hrvatske autoceste za izgradnju infrastrukturnih objekata zašto povećavati cestarine i zašto opet preko leđa građana rješavati nečije  loše poslovne odluke  ili ciljano pretakanje novca u privatne tvrtke.

Poskupljenja cestarine ne smije biti , složni smo u HSS-u.

Očekujemo da slabije razvijene jedinice lokalne samouprave, neovisno radi li se o brdsko-planinskom području ili osiromašenoj Slavoniji ili Podravini, participiraju više iz državnog proračuna za zimsko i ostalo održavanje cesta.

Nužno je pomoći i prijevoznicima, tvrtkama koje imaju vlastiti vozni park, kako bi sve transporte obavljali autocestama , a ne lokalnim cestama na kojima se ne plaća cestarina. Time su ugroženi njihovi radnici i stanovnici naselja kroz koja ceste prolaze.

Jedan od modela pomoći  Slavonskom Brodu i brodskim tvrtkama je ne naplaćivanje cestarine na području Grada Broda. Autocesta A3 prolazi kroz sam grad i dijeli ga na dva dijela . Takav model ima Zagreb , a za Brođane  bi značio povećanje sigurnosti prometa, povećanje sigurnosti građana  uz prometnice, smanjenje emisija CO2 u naseljima i smanjenje troškova gospodarstvenicima. Neka autocesta bude u službi građana Broda.

Zakon treba doprinijeti povratku prometa na autoceste, posebno kamionskog prijevoza, posebno tranzita iz istočne Europe na zapad. Podravska magistrala je preopterećena , a građani tog dijela Hrvatske životno ugroženi. Županijske i državne ceste ne bi bile uništene jer nisu niti projektirane za takvu vrstu prometa.

Pozdravljamo odluku da  Zakon o cestama ide u dva čitanja, vjerujemo kako je to prvi preduvjet kako bi  predlagatelj uvažio mišljenja svih zainteresiranih za davanje najkvalitetnijih rješenja.

 

Ostavi komentar