LAG Posavina održao Godišnju skupštinu

Objavio 22. ožujka 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Lokalna akcijska grupa Posavina u utorak , 21.03. održala je redovnu Godišnju skupštinu u Lužanima, na kojoj su članovi upoznati s radom LAG- u 2016. i aktivnostima koje planiraju u 2017.

Predsjednik LAG-a Goran Jelinić , predstavio je provedene projekte koji su ujedinili sve građane na području djelovanja LAG-a, izradili  su Lokalne razvojnu strategiju LAG-a i postavili prioritetni cilj : zadržati lokalno stanovništvo u Slavoniji, u Brodsko-posavskoj županiji i općinama koje su osnovale LAG kroz brigu za mlade i najmlađe, umirovljenike ,civilni sektor i gospodarstvenike.

Mladima su ponudili program „Sudjeluj, zaključuj, odlučuj“  kojemu je cilj aktivnije sudjelovanje mladih u društvenom i političkom životu općina, a projekt je proveden na području općine Brodski Stupnik.

„Aktivan roditelj za aktivnu zajednicu“ projekt je usmjeren ka najmlađima i rješavanju organizirane skrbi predškolske djece u općinama koje nemaju vrtiće.

„I mi se želimo družiti“ naziv je projekt za umirovljeničku populaciju i organizaciju društvenog života osoba treće životne dobi, a realiziran je na području i uz pomoć  općine Nova Kapela i načelnika Ivana Šmita.

Kako  bi mladi, djeca , roditelji,  umirovljenici i udruge mogle raditi i provoditi programe vezane za poboljšanje socijalnih  uvjeta življenja u općinama nužno je jačanje i osnaživanje gospodarstva, što direktor LAG-a Goran Jelinić i predsjednica Željka Čorak nisu zapostavili, LAG je kandidirao projekt kroz Mjeru 19:LEADER i osigurao 7.364.902,82 HRK za potporu gospodarstvenicima. Za ta sredstva LAG će provesti natječaj i temeljem gospodarskih programa gospodarstvenika, s područja koje pokriva, dodijeliti bespovratna sredstva koja će doprinijeti ostanku mladih ljudi u Slavoniji.

Goran Jelinić je svoje izlaganje završio riječima:“ Nema predaje, radimo dalje za naše gospodarstvo i naše socijalne partnere. „

Gosti na Skupštini bili su saborski zastupnik Davor Vlaović i Klara Šćuka , pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb u Brodsko-posavskoj županiji.

Vlaović je čestitao članovima LAG-a, načelnicima i vodstvu na izvrsnom vođenju i postignutim rezultatima te rekao kako je u  startu , kod osnivanja, postojala je nevjerica i otpor  jer nije bila jasna uloga LAG-ova. Raspisivanjem natječaja  za Mjeru 19,  LAG-ovi  su potvrdili važnost svog postojanja i povukli sredstva za našu Županiju. To je najbolji pokazatelj kvalitete rada i opravdanja postojanja. „LAG-ovi imaju ulogu ujedinjavanja gospodarskih subjekata i zajedničkog nastupa u poboljšanju gospodarskih i drugih kvalitetnijih uvjeta življenja. Moju pomoć ste imali i imati ćete uvijek, moj prioritet je povratak ili opstanak života u Slavoniji i našoj Brodsko-posavskoj županiji.“ zaključio je Vlaović

Ostavi komentar