20 godina HSS-a u Starom Petrovom Selu

Objavio 22. veljače 2017. Nekategorizirano Nema komentara

U utorak, 21.veljače održana je svečana sjednica Općinske organizacije HSS-a Staro Pertovo Selo.

Program obilježavanja godišnjice započeo je sjednicom županijskog odbora i polaganjem vijenaca kod spomenika Stjepanu Radiću, Franji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima u općinskom središtu.

„ 20 godina u Petrovom Selu smo prisutni, a 17 godina aktivno sudjelujemo u vođenju sela radom naših vijećnika u Općinskom vijeću i aktivnošću HSS-ovog  načelnika. HSS je politička opcija prihvatljiva radniku, seljaku i intelektualcu “ rekao je prvi predsjednik Općinske organizacije HSS-a Mirko Đanić.

Željko Kočijašević, predsjednik OO HSS-a prisutnima HSS-ovcima i gostima podnio je kratko izvješće o 20 godišnjem radu koji je bio usmjeren prema građanima i izgradnji svih naselja u Općini te je istaknuo kako je OO HSS-a imala i veliki utjecaj na rad i donošenje političkih odluka u Županijskoj organizaciji  HSS-a kroz tri mandata potpredsjednika ŽO. Sam Kočijašević trenutno  obnaša dužnost potpredsjednika Županijske skupštine što znači aktivno kreiranje županijskih izvršnih i zakonodavnih politika.

Potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović čestitao je 20. godišnjicu aktivnog rada HSS-a u Starom Petrovom Selu rekavši kako su politike HSS-a prepoznate od strane građana zato jer su usmjerene ka čovjeku kojemu je potrebno radno mjesto, socijalna sigurnost i obrazovanje neovisno o sektoru u kojem radi. „To su politike koje je  zagovarao Stjepan Radić  koji je htio ekonomski neovisnu Hrvatsku. Zato su ga ubili kao i sibinjske i vrbsko-ruščičke seljake 1935. koji su se pripremali za izbore i javno govorili o podršci Vladku Mačeku tadašnjem predsjedniku HSS-a. Režim se bojao golorukih seljaka , danas ignoriranjem HSS-a na obilježavanju tih  ponovno pokazuju strah ili  žele poručiti da HSS nije potreban .  HSS je hrvatskom društvu koje se okrenulo ka potpunoj liberalizaciji ekonomije i tržišta treba kao politička opcija koja će u središte interesa vratiti hrvatskog čovjeka.“ rekao je Vlaović.

Obilježavanje 20. godišnjice nastavljeno je druženjem HSS-ovaca u dvorani  društvenog doma u Starom Petrovom Selu.

Klara Šćuka

Ostavi komentar