Poštujmo Zakon o ravnopravnosti spolova!

Objavio 26. siječnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

HSS je uvijek ispred vremena, Radić je ženama dao veća prava u odnosu na današnje zakonodavstvo.

U saborskoj proceduri je usklađivanje Zakona o ravnopravnosti spolova s europskim zakonodavnim okvirom što HSS podržava.  O Zakonu je u ime Kluba zastupnika HSS-a govorio potpredsjednik Davor Vlaović i rekao:

Marija Radić zajedno sa Stjepanom  Radićem promovirala je ravnopravnost žena i sudjelovanje žena u  radu Stranke, društvenom i političkom životu, zadrugama, udrugama i svim mjestima gdje su se u njihovo vrijeme donosile odluke. Žene su kroz Hrvatsko srce kreirale aktualne politike koje su osiguravale kvalitetniji rad i život.

Isti zadatak imamo i danas, predloženim Zakonom možemo poboljšati položaj žene u modernom društvu.

Ravnopravan položaj ženama može osigurati zaposlenost  žena,  Hrvatska ima 50% zaposlenih žena što je znatno ispod europskog prosjeka. Nužno je mijenjati naviku nezapošljavanja žena , samo zaposlena žena može biti neovisna, samo zaposlena žena ne mora trpjeti obiteljsko nasilje, samo zaposlena i zadovoljna žena može odgajati neovisnu i sretnu djecu koja su naša budućnost.

Slavonija je po nezaposlenosti žena vrlo visoko u Hrvatskoj, što dovodi do demografskog propadanja. Očekujemo od Vlade da donese paket mjera koje će stimulirati poslodavce za zapošljavanje žene i njihov povratak na radno mjesto nakon rodiljnog dopusta.

Prema provedenim istraživanjima Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova svaka druga žena zbog trudnoće dobije otkaz, 55,3 posto žena koje su bile trudne i koje su koristile svoja zakonska prava i imale obveze prema djeci je ostalo bez posla.  Žene imaju ugovore o radu na određeno i skraćeno radno vrijeme , a rade i više od osam sati dnevno.

Na taj način Hrvatska nema budućnost. UMIREMO.

U Hrvatskoj kao društvo još uvijek nismo dovoljno zreli, još uvijek nemaju svi iste šanse, daleko smo od politika koje zagovaramo : ravnomjernog razvoja , stvaranje preduvjeta za gospodarski prosperitet, stvaranja uvjeta za obitelj koja mora biti temelj društva.

U replici zastupnik HSS- a Mladen Mađer je dopunio: posebno mjesto u našem društvu ima seoska žena, ona koja radi na OPG-u , koja drži tri stupa kuće i moramo paziti da se lošim odnosom prema ženi kuća ne bi urušila.

Ostavi komentar