HSS je relevantna i neovisna hrvatska stranka

Objavio 16. siječnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Glavna izborna skupština HSS-a održana je u subotu 14.siječnaj 2017. u Zagrebu na kojoj su sudjelovali delegati iz cijele RH i  velikom većinom prisutnih potvrdili jedinstvo u promicanju ideje i politike HSS-a.

Predsjednik HSS-a  Krešo Beljak je u svom izlaganju rekao kako je došao kraj 15-godišnjm padu popularnosti i političke važnosti HSS-a, komu su razlog unutarstranačka previranja te slijedi period punog povratka Radićeve socijalne politike na hrvatsku političku scenu. Istaknuo je : HSS je relevantna i neovisna hrvatska politička stranka , a najlošiji među nama mora biti bolji od bilo koga drugoga.

Govornici na Glavnoj skupštini među kojima su bili i HSS-ovci Mari Bokulić, Stjepan Lulić i Davor Vlaović podržali su izvješće i program HSS-a te redom istaknuli kako je HSS jedina stranka u Hrvatskoj koja u politiku može vratiti socijalni nauk i socijalnu osjetljivost koja promiče socijalno gospodarstvo i život dostojan čovjeka za svakog građanina RH. Istaknut je kako HSS daje puninu hrvatskoj politici jer se HSS-ovci usude govoriti o čovjeku koji živ i od svog rada u svim dijelovima Hrvatske : u slavonskom selu i dalmatinskom otoku baš kao i u velikim urbanim središtima Hrvatske.

Da bi politika HSS-a živjela važno je aktivno sudjelovanje svih organizacija na terenu od ogranka do županijske organizacije  i središnjice ili od mjesnog odbora do Hrvatskog sabora u promicanju ideje HSS-a jer samo jaki HSS može utjecati na promjene koje se moraju dogoditi u hrvatskoj politici, koja mora napraviti pomak ka uvažavanju čovjeka, građanina i stvaranju preduvjeta za ostanak svakog Hrvata u Hrvatskoj.

HSS-ovci, i danas kada mnogi skrivaju političku pripadnost zbog grijeha koje su počinili njihovi vođe, hodaju visoko uzdignute glave i s ponosom ističu političku pripadnost.

Biti HSS-ovac nije lako, Radićeva politika je dar ali i obveza svakom članu HSS-a da ne zaboravi odakle dolazi tko su mu učitelji i da je najveća vrijednost čovjek kojeg je potrebno zadržati u Hrvatskoj i  vratiti u hrvatsku politiku.

Ostavi komentar