Turizam kao velika prilika i potencijal kontinentalne Hrvatske

Objavio 8. rujna 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović, posjetio je Eko-etno selo Stara Kapela i turističko obiteljsko imanje  „Tucina kuća“.

Dr. Antun Tucić, vlasnik imanja, zadovoljan je postignutim u posljednjih 10-etak godina, stalno se povećava interes za taj tip turizma i smještajni kapaciteti su sve popunjeniji.

Tucić posebno ističe potrebu stalne prilagodbe novim tehnologijama i globaliziranom društvu te kaže: „ U Staru Kapelu nam turisti iz 7-8 europskih zemalja, a sve više je  Japanaca, Amerikanaca i Australaca koji se zadržavaju i po nekoliko dana. Posljednje dvije godine bilježimo povećanje broja noćenja, a to je rezultat kvalitete koju pružano i novog načina internetskog oglašavanja putem turističkih agencija. Europsko tržište nam pokriva Booking.com i to je izvrsno.“

Vlaović je rekao kako je njegovo područje bavljenja znanošću upravo u području kontinentalnog turizma gdje postoje velike mogućnosti za Slavoniju koja treba razvijati turističku ponudu i na taj način plasirati na tržište svoje prehrambene i poljoprivredne proizvode , ali ne manje važno globalizianom svijetu pokazati koje su kulturne, sakralne, povijesne  i narodne vrijednosti Slavonije , kako je Slavonija i Slavonac uticao na povijesne događaje u Europi.

„Uvijek smo bili graničari i čuvali Europu . Danas smo dio Europe i imamo puno pravo prezentirati svoju kulturu i običaje kroz turističku ponudu. Imanje „Tucina kuća“ je izvrstan primjer i ostala sela u Slavoniji trebaju slijediti pozitivan  primjer Eko-etno sela Stara Kapela.“

Vlaović će , kako kaže nastaviti , kroz programe razvoja ruralnog prostora Hrvatske posebno zagovarati razvoj kontinentalnog turizma jer to je prilika mladima za samozapošljavanje i ostanak u našoj Slavoniji i Hrvatskoj.

Ostavi komentar