Deseto po redu obiteljsko druženje HSS-ovaca na Grabovcu uz predsjednika Krešu Beljaka

Objavio 5. rujna 2016. Nekategorizirano Nema komentara

HSS-ovci Brodsko-posavske županije organizirali su 10. obiteljsko druženje na Grabovcu na kojem se okupio veliki broj članova stranke i njihove obitelji.

Druženje  je imalo uobičajen koncept sastavljen po mjeri HSS-ovaca: služena je sveta misa kod kapelice Gospe Grabovačke, kuhao se čobanac, organizirane su dječje igre, a zapjevalo se i zaigralo šokačko kolo uz tamburicu.

Brodsko-posavskim HSS-ovcima su se pridružili Požežani ,  Vinkovčani i predsjednik HSS-a Krešo Beljak kojemu su Brođani “predali” košaru sa svim  problemima i zatražili njihovo rješavanje nakon formiranja Vlade Narodne koalicije.

Poljoprivreda je opterećena niskom cijenom pšenice i kukuruza, nepostojanjem domaćeg tržišta poljoprivrednih proizvoda, visokim trošarinama na alkohol, blokiranim računima OPG-ova.

„Hrvatska je preplavljena jeftinim uvoznim proizvodima i naš domaći proizvod nije konkurentan , to je uzrok propadanja ne samo hrvatske poljoprivrede nego i hrvatske proizvodnje općenito.  Trgovački lanci u Hrvatskoj i oni u Njemačkoj i Austriji nemaju iste politike, kod nas lokalna samouprava nema mogućnost pregovaranja oko plasmana domaćih roba u trgovačkim centrima. Vrlo je jednostavno odrediti da sve ono što se proizvodi na određenom području mora biti u asortimanu određenog trgovačkog centra koji dolazi na to područje. Takav zakon ćemo predložiti i tražiti njegovo donošenje kad dobijemo povjerenje hrvatskih građana  11.rujna.

Osigurat ćemo da hrvatsko selo 21.stoljeća bude samodostatno, treba osigurati uvjete u hrvatskom selu kakvi su na gradu ili još bolje, treba osigurati da se ljudi na selu bolje osjećaju nego u gradu, to košta, ali mi ćemo stimulirati ostanak na selu. Hrvatska je nekima iz ratom zahvaćenih područja „raj na Zemlji“, ja želim da moja djeca i unuci žive u Hrvatskoj kršćanskoj, katoličkoj državi , u tolerantnom društvu  u kojoj žene mogu nositi kratke rukave , a ne biti zamotane u feredže. Takvu Hrvatsku bi htio i u 22. stoljeću. HSS je najstarija politička stranka u Hrvatskoj koja će donijeti vjetar u leđa Narodnoj koaliciji. HSS će preuzeti odgovornost za hrvatsko selo, za hrvatski ruralni prostor, a u budućnosti i puno više stvari nego što je ruralna Hrvatska“ rekao je Beljak prisutnim novinarima i HSS-ovcima.

Potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović je rekao : „ HSS će predlaganjem i donošenjem zakonodavnog okvira u sektoru poljoprivrede osigurati mogućnost privređivanja i življenja od tog rada OPG-im i svima koji se bave proizvodnjom hrane koja mora  biti strateški proizvod, ali su nam zato potrebni glasovi 11.09. svih onih koji razmišljaju kao mi i žele boljitak hrvatskom selu.“

Obitelj je vrijednost koju HSS-ovci žele sačuvati, a zajedničkim dolaskom i druženjem unuka , djedova i očeva na Grabovcu to su i pokazali. U obitelji se uče prvi koraci, riječi i molitve, u obitelji se odgaja čovjek. HSS obitelj seoskog, ruralnog  prostora vidi i kao obiteljsko poduzetništvo  u poljoprivredi, u obitelji se zajednički privređuje kroz poljoprivredne proizvodnje ili prerade vlastitih proizvoda. Jedino na taj način hrvatski ruralni prostor može biti sačuvan kako bi u njemu živjela zadovoljna djeca, mladi, građani Hrvatske.

 

Ostavi komentar