Davor Vlaović: Proizvođače moram čuvati!

Objavio 1. rujna 2016. Nekategorizirano Nema komentara

U sklopu predizborne kampanje Davor Vlaović, kandidat br. 2 Narodne koalicije na listi broj 13 za V. Izbornu jedinicu, sinoć je održao radni sastanak sa članovima Odbora HSS-a Vrbje. Sastanak se održao u Sičicama na imanju i “Kušaonici domaćeg piva Bošnjak” vlasnika Maria Bošnjaka, inače člana HSS-a.
„Baš kao nekad kada smo ogranke u našim selima osnivali, na nogama, ispred društvenih domova, jer nismo imali ključ, danas smo u Sičicama održali radni sastanak, ali u ugodnoj atmosferi obiteljskog dvorišta. Na sastanku sam predstavio program HSS-a i Narodne koalicije za selo i poljoprivredu.
HSS treba Hrvatskom selu, a vaši glasovi trebaju HSS-u da bi mogao zaštititi hrvatski ruralni prostor od odumiranja i sačuvati proizvodnju na hrvatskim njivama i u obrtima“. – naglasio je Vlaović.

Goste je pozdravila i predsjednica Hrvatskog srca Brodsko-posavske županije, kao i članica Glavnog odbora HSS-a Klara Šćuka.

Domaćin je bio Igor Jurišić, načelnik općine Vrbje s hss-OVIM članovima Općinskog vijeća, kao i HSS-ovi predsjednici ogranaka ove općine.

Nekoliko rečenica i o našem domaćinu:

Pivo Bošnjak rezultat je zajedničkog rada cijele obitelji.  Sve je pokrenuo Mario još 2000. godine kada je došao na ideju da skuha pivo. Majka Slavica bila je prva koja je pomogla. Svako novo kuhanje donosilo je nove spoznaje. Bila je to zanimljiva aktivnost koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ubrzo se za kuhanje piva zainteresirao i brat Dario.

Priča prelazi granice hobija 2008. godine kad se obitelj Bošnjak upušta u rekonstrukciju dvorišnih zgrada kako bi ih prilagodila za varenje piva i primanje gostiju.

Tijekom 2010. godine stvoreni su uvjeti i OPG Bošnjak postaje i službeno Turističko seljačko obiteljsko gospodarstvo jer dobiva. U pivsku priču već su uključeni otac Ivan kao nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i proizvođač pivarskog ječma te supruga Marijana sa znanjem i iskustvom iz turističkog dijela. U procesu proizvodnje piva na OPG-u koristimo obnovljive izvore energije i strogo pazimo na okoliš.

  1. godine potražnja za pivom prešla je naše mogućnosti pa smo pokrenuli obiteljsku tvrtku Bošnjak Company d.o.o. i ugovorili dio proizvodnje u vanjskim kapacitetima. Taj korak pomogao je da se Pivo Bošnjak nađe na stolovima kafića i restorana diljem Hrvatske. Ponosimo se činjenicom da smo utrli put hrvatskoj pivskoj craft revoluciji. Više potražite na linku http://www.pivobosnjak.com/

HSS je ponosan na svoje članove i vlasnike OPG-ova, a punu potporu pružat će im i u budućnosti.

 

Ostavi komentar