Predstavljena lista za V. izbornu jedinicu u Vukovaru

Objavio 29. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Naroda koalicija predstavila je koalicijsku listu za V. izbornu jedinicu u Vukovaru u ponedjeljak 29.08.2016. Listu Narodne koalicije čine kandidati koji su branili Hrvatsku 90-ih, žene i najuspješniji ljudi u sredinama iz kojih dolaze. Listu je predstavio prvi na listi Zdravko Ronko.

U Vukovaru je predstavljen i program Narodne koalicije Siguran smjer za Hrvatsku čiji sastavni dio čini program za  poljoprivredu  koji su predložili HSS-ovci koji će nakon izbora 11.09. preuzeti odgovornost za sektor poljoprivrede.

O poljoprivrednim politikama govorio je kandidat HSS-a na Zvonimir Dragun naglasivši najvažnije dijelove Programa vezane za očuvanje hrvatskog seoskog prostora i očuvanje OG-ova kao nositelja poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane u Hrvatskoj.

HSS-ovci će, nakon formiranja nove vlade, u predložiti pripremljeni Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o OPG-ima , izmjene Zakona o poštenoj trgovačkoj praksi. To su temelji na kojim se može ponovno graditi proizvodnja hrane, dostatne za hrvatske potrebe i turizam, na OPG-ima rekao je Dragun

Program za branitelje predstavio je Predrag Matić.

U neformalnom razgovoru Davor Vlaović je rekao kako uz predložene nove i izmjene postojećih zakona HSS planira uvođenje nacionalne mirovine za starije od 65 godina koji su čuvali naš seoski prostor i proizvodili hranu i na taj način im omogućiti sigurnu starost. Naglasio je kao će jedan od prioriteta biti i smanjenje PDV-a na hranu i repromaterijale u poljoprivredi odmah nakon formiranja nove vlasti.

Ostavi komentar