Predstavljanje programa i kandidata Narodne koalicije u Oriovcu i Brodskom Stupniku

Objavio 26. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

U općinama Brodski Stupnik i Oriovac sinoć je o programu Narodne koalicije i smjeru kojim HSS ide u budućnosti govorio Davor Vlaović, drugi na listi Narodne koalicije u V. Izbornoj jedinici i dopredsjednik HSS-a. Tijekom obraćanja nazočnima Vlaović je naglasio kako HSS i dalje čvrsto stoji na nogama i vjerodosostojno nastoji štititi svoj identitet i ciljeve za koje se stranka zalaže 112 godina. O tome je govorila i Klara Šćuka, dopredsjednica HSS-a Brodsko-posavske županije koja se pozdravila sve nazočne, naglasivši koliko je važno preferencijalno glasati i pokazati snagu HSS-a.

Preuzeti odgovornost za resor poljoprivrede velika je odgovornost kojuj je HSS spremno prihvatio. Lako neće biti, jer radi se o problemima koji se gomilaju godinama, a danas se suočavamo i sa iseljavanjima cijelih obitelji s ruralni prostora. HSS u suradnji s partnerima mora pronaći najbolji model koji će taj trend zaustaviti, ali i pomoći malim obiteljskim gospodarstvima koja su na koljenima. Upravo u tom cilju HSS-ovo stručno vijeće izradilo je kompletan program razvoja poljoprivrede i ruralnih prostora s kojim ćemo pokušati riješiti ono što bivši ministri poljoprivrede nisu uspjeli“. – dodao je Vlaović.

Program ‘Siguran smjer za poljoprivredu i ruralni razvoj, u prvom planu ima upravo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Tako se u budućnosti planira donijeti Zakon o OPG-u. Isto tako namjera je i ići u izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, pri čemu bi domaći OPG-ovi imali prioritet pri kupnji i zakupu zemlje.  Planira se i i revizija i izmjena programa za ruralni razvoj, a osim toga, kroz program planira se  i osnivanje Fonda sigurnosti iz kojeg bi se poljoprivrednicima isplaćivala odšteta u slučaju elementarne nepogode ili sličnog te novi model isplate potpora prema kojem bi se za tekuću godinu 50 % isplaćivalo odmah, a ostatak do kraja tekuće, ili najkasnije u siječnju iduće godine.

„Poljoprivrednicima planiramo osigurati starosnu, nacionalnu mirovinu sa 65 godina života, smanjenje PDV-a na hranu i repromaterijal“. – naglasio je Vlaović.

Domaćini predstavljanju bili su Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac i Petar Lovinčić, načelnik općine Brodski Stupnik.

Ostavi komentar