Žene u politici kao aktivne sudionice, a ne statistice!

Objavio 24. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski zastupnik i kandidat za Hrvatski sabor na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici i potpredsjednik HSS-a Davor Vlaović  i članice Hrvatskog srca , organizacije žena HSS-a,  sudjelovali su u radu okruglog stola „Žene u politici kao akteri a ne statistice“ koji je organizirala Županijska organizacija Socijaldemokratskog  foruma žena BPŽ koji se održao u utorak u hotelu  Art.

Uvodno je sve članice Foruma žena, gošće iz ostalih političkih stranaka  i kandidate za Hrvatski sabor pozdravila Jozefia Birindžić, predsjednica SDFŽ BPŽ.  Gošća okruglog stola bila je europarlamentarka Biljana Borzan, koja je govorila o važnosti sudjelovanja žena na svim razinama političkog odlučivanja i o svim problemima i prilagodbama koje žene, majke, supruge, domaćice i poslovne žene moraju proći, ali se nikako ne smiju odreći aktivnog sudjelovanja prilikom donošenja odluka.

Davor Vlaović je u svom predstavljanju podržao aktivnije sudjelovanje žena u politici i pohvali 50%-tnu zastupljenost žena na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici te pohvalio žene Hrvatskog srca koje  je osnovala Marija Radić 20-ih godina prošlog stoljeća, a rad je obnovljen 1998.

„Ženama u hrvatskoj plitici, zakonodavnoj i izvršnoj vlati, treba dati više šanse i prilika za sudjelovanje, jer će i donesene odluke tada biti cjelovitije i pravičnije.

HSS je ženama do priliku u vrijeme kada formalno nisu imale pravo glasa, a glas i stav žena jednako uvažavamo i danas. Organizacije u kojim je veći broj žena bolje rade i postižu bolje rezultate na svim poljima „  zaključio je Vlaović.

Ostavi komentar