U Slavonskom Brodu HSS predstavio program “Siguran smjer za poljoprivredu i ruralni razvoj”

Objavio 24. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Gradska organizacija HSS-a Slavonski Brod u stranačkim prostorijama organizirala je predstavljanje programa Narodne koalicije kako bi svoje članove i simpatizere informirala o planovima i programu s kojim izlazi na predstojeće izvanredne Parlamentarne izbore 11. rujna. Sve nazočne pozdravio je predjednik GO HSS-a dr. Đuro Miškić koji je podsjetio kako je HSS uvijek bio i bit će dosljedan svojim ciljevima i stavovima, a u Narodnoj koaliciji HSS je napokon dobio prostor da preuzme aktivno sudjelovanje u kreiranju politike, posebno one vezane za hrvatsko selo i poljoprivredu. O smjerovima i aktivnim politikama govorila je i dopredsjednica ŽO HSS-a i predsjednica Hrvatskog srca Brodsko-posavske županije Klara Šćuka, koja je nazočne također pozdravila i podsjetila zašto je važno na predstojećima izborima preferencijalno glasati i na listi zaokružiti ime Davora Vlaovića.

Program Narodne koalicije”Siguran smjer za poljoprivredu i ruralni razvoj” sadrži desetke novih prijedloga i mjera koji bi, trebali potaknuti dalji razvoj i opstanak poljoprivrede, ali i ruralnih područja. U razvoj poljoprivrede, uz ulaganja u vodno gospodarstvo, uz pomoć EU fondova u idućem mandatu trebalo bi biti uloženo više od 37 milijardi kuna“. – naglasio je HSS-ov kandidat, drugi na listi Narodne koalicije u V. Izbornoj jedinici Davor Vlaović.

Vlaović je dodao kako će HSS, osim poljoprivrede, aktivno sudjelovati i u razvoju zdravstvenih i obrazovnih programa, te posebno naglasio važnost daljnjeg razvoja i uspostavljanja mreže zdravstvenih ustanova, posebno u hrvatskim selima.

„Zdravstveni sustav treba biti dostupan svima i liječnici trebaju ići ka pacijentu, a ne kao do sada da pacijent mora, često puta, putovati i do desetke kilometara do najbliže liječničke ordinacije. Taj sustav uspješno je zaživio u našoj županiji, već su otvorene nove ordinacije u zapadnom dijelu županije, a na tome ćemo inzistirati i u budućnosti.“ – dodao je Vlaović.

Govoreći o suradnji s partnerima u Narodnoj koaliciji, Vlaović je dodao kako je dosadašnji odnos fer i korektan, a svi dogovori ispoštivani.

Često nas optužuju kako je HSS trgovao i pregovorima dobio sigurne mandate. Podsjećam kako mi nismo dobili ništa što ne zaslužujemo. Mandate i mjesta na listama smo dobili na temelju 36 tisuća glasova koje je HSS dobio na prošlim izborima, a to nas svrstava u kategoriju stranaka koje treba ozbiljno shvatiti i to je nešto što smo zaslužili svojim radom i zalaganjem. Bivši koalicijski partneri nisu nas ozbiljno shvaćali i teškom mukom dobili smo i ono malo što je dogovoreno. No, sa sadašnjim partnerima situacija je umnogome drugačije, dobili smo puno uvažavanje i zaslužene pozicije i mjesta koja će HSS-u omogućiti aktivno provođenje politika, posebno programa razvoja poljiprivrede i ruralnog prostora koji je HSS napisao i pripremio.“- dodao je Vlaović.

Ostavi komentar