U Podcrkavlju predstavljen program „Siguran smjer za hrvatsko selo“

Objavio 23. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

U Podcrkavlju je saborski zastupnik Davor Vlaović predstavio program Narodne koalicije „Siguran smjer za Hrvatsku“.

Podcrkavlje je općina u kojoj se rađaju djeca i bilježi se porast nataliteta, zato im treba omogućiti uvjete život iste ili slične onima u urbanim sredinama.

Djeci  treba osigurati vrtić, školu, dječje igralište , mladima domove i sportske terene na kojima će kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, a njihovim roditeljima mogućnost života od vlastitog rada.

HSS- u je glavni zadatak,  nakon pobjede Narodne koalicije na izborima, OPG-ima omogućiti proizvodnju hrane na gospodarstvu i otkup svih viškova kao i proizvoda namijenjenih tržištu. Zato će HSS predložiti i donijeti  Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi koji će zaštititi  hrvatsku proizvodnju od nelojalne konkurencije  uvoznih visoko subvencioniranih proizvoda. Donijet ćemo pošten i pravedan Zakon o poljoprivrednom zemljištu, prioritet kod dodjele i kupnje poljoprivrednog zemljišta imati će domicilna obiteljska poljoprivreda gospodarstva.

OPG-i će biti nositelj razvoja hrvatskog sela!

Osobe koje su cijeli život provele radeći na svom OPG-u  i čuvajući naš seoski prostor doživjele starost, a nemaju sredstva za život, trebaju dobiti nacionalne mirovine.

Hrvatska seljačka stranka obitelj vidi kao temelj društva.

Davanjem povjerenja Narodnoj koaliciji osigurati ćete  budućnost hrvatskom selu i hrvatskoj poljoprivredi i omogućiti HSS-u provođenje 112 godina stare težnje za očuvanje života u svim dijelovima Lijepe naše” – rekao je Davor Vlaović kandidat HSS-a na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici.

Predstavljanju Programa nazočili su brojni članovi, simpatizeri, predsjednik OO HSS-a Podcrkavlje Mario Lovrić i HSS-ov načelnik Tomislav Trtanj.

Vjera u Boga i seljačka sloga!

 

Ostavi komentar