Narodna koalicija jamac je sigurnog puta Hrvatske!

Objavio 18. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

U četvrtak, 18.08. u Slavonskom Brodu predstavljeni su kandidati Narodne koalicije za Hrvatski sabor V. izborne jedince. Tom prilikom poručeno je kako će gospodarstvo, zdravstvo, obrazovanje i poljoprivreda  biti organizirani prema mjeri svakog građanina Hrvatske i biti, prema riječima Zdravka Ronka nositelja koalicijske liste „ dostupno svima , a ne samo njima.“ Vlada koju će sastaviti Narodna koalicija stvorit će uvjete za gospodarski rast što će za posljedicu imati povećanje osobne potrošnje i poboljšanje standarda građa RH.

Drug na listi Narodne koalicije Davor Vlaović predstavio  je glavne smjernice Programa za poljoprivredu Narodne koalicije,  za čije će provođenje odgovornost nakon prijevremenih Parlamentarnih izbora preuzeti HSS i neće dopustiti daljnje propadanje i nestajanje OPG-ova i hrvatskog sela.

„Prvi zadatak Ministarstva poljoprivrede je predlaganje Zakona o OPG-ima, izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu i provedba Zakona o komasaciji. Ti zakoni osigurati će opstanak i ostanak proizvodnje hrane u naše seoskom prostoru.

OPG-ovi ne mogu se sami nositi s globalnim tržištem hrane zato će HSS urediti tržište poljoprivrednih proizvoda i osigurati otkup koji  će osigurati opstanak proizvodnje i biti u interesu proizvođača , a ne uvoznika, otkupljivača i prerađivača kako je to danas. HSS će osigurati bespovratna sredstva EU i domaćih fondova za ulaganja u male OPG-ove.  Riješit ćemo postojeće dugove svima OPG-ima koji ostaju u poljoprivrednoj proizvodnji i osnovati „Fond sigurnosti“ za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda koje su posljedica klimatskih promjena uzrokovanih industrijskom proizvodnjom. Smanjit ćemo PDV na hranu i repromaterijale za poljoprivrednu proizvodnju .HSS će osigurati nacionalne mirovine za starije od 65 godina.

Naš program je : u svakom selu vrtić, dječje igralište, škola, ambulanta, pošta, društveni dom , biciklistička staza. To su jedino mogući uvjeti koje želimo osigurati građanima hrvatskog seoskog prostora kako bi ostali stanovnici i čuvari ognjišta svojih pradjedova. To je uloga i poslanje HSS-a“ rekao je Vlaović.

Lista kandidata Narodne koalicije za V. izbornu jedinicu sastavljena je od osoba koje su se dokazale u poslovima koje rade, a čine ju redom:

 1. ZDRAVKO RONKO
 2. 2. DAVOR VLAOVIĆ (HSS)
 3. MARTA LUC-POLANC
 4. PREDRAG MATIĆ
 5. VINKO GRGIĆ
 6. ANICA BIRAČ
 7. VERA BOŠNJAK
 8. BILJANA GAĆA
 9. EMINA BERBIĆ KOLAR
 10. ZVONIMIR DRAGUN (HSS)
 11. MARINKO LUKENDA
 12. JOSIP KRNIĆ
 13. MIRNA KRAJINA-ANDRIČEVIĆ
 14. MARTINA VLAŠIĆ

 

Ostavi komentar