Proslava Dana općine i svetog Roka u Vrbju

Objavio 16. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

U utorak je svetom misom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća kod spomenika herojima Domovinskog rata te Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, proslavljen Dan općine i sv.Rok njen zaštitnik.

Svečana sjednica Općinskog vijeća mjesto je za izvješće  radu u protekloj godini što je načelnik Igor Jurišić iskoristio za upoznavanje stanovnika s projektima koji su u tijeku kao što je završetak vodovoda, sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola,  potpora i pomoć mnogobrojnim udrugama s području cijele općine.

Neke projekte gotovo da nije bilo potrebno niti spominjati,  kao uređenje i početak rada ambulante obiteljske medicine u općinskom središtu, izgradnja mosta i uređenje glavnog trga u Vrbju, jer su dobre strane tih projekata  stanovnici već osjetili u svakodnevnom životu. Zahvaljujući brizi načelnika i Vijeća, stanovnici Vrbja imaju uvjete življenja koji su primjereni 21 stoljeću.

Gosti u Vrbju bili su župan Danijel Marušć i saborski zastupnik Davor Vlaović.

Vlaović je čestitao Dan općine i rekao kako općine kao Vrbje zahvaljujući odgovornim i vrijednim ljudima, kao što je načelnik Jurišić i uz skromne proračune, koji su rezultat loših fiskalnih politika središnje vlasti, opravdavaju postojanje. Zadatak općine je organizirati život, opstanak  i ostanak mladih u hrvatskom ruralnom prostoru.

„Zadatak nas političara koji zastupamo vaše interese: interese poljoprivrednika , obrtnika, radnika je osigurati mogućnost življenja od vlastitog rada.”- dodao je Vlaović.

“Sramotno je da seljak, ratar prodaje pšenicu po cijeni 65 lipa za kilogram jer to ne pokriva niti troškove proizvodnje, jednako kao  i nerješavanje pitanja otkupa mesa nakon cijepljenja zbog bolesti koje su rezultat klimatskih promjena i globalizacije kao u ovo trenutku krastavost kože goveda. Ukoliko gospodarstva koja se bave tovom junadi ostanu bez mogćnosti plasman biti će to kraj govedarskoj proizvodnji na OPG-ima uu Hrvatskoj i Slavoniji. Uloga politike i političara je rješavati probleme, ne politizirati ih kao što je slučaj s izgradnjom vodovoda i dovođenjem pitke vode u sva domaćinstva. HSS i ja kao kandidat za Hrvatski sabor zagovaramo opstanak i očuvanje općina i ruralnog prostora u kojem će svaki građanin, stanovnik imati dostupno zdravstvo, obrazovanje, poštu, vodu i kanalizaciju baš kao onaj koji živi u centru Zagreba, Rijeke ili Osijeka. Kada naši ljudi, Šokci i Slavonci budu odlučivali u tijelima centralne vlasti svi ćemo bolje živjeti u našim općinama i našem hrvatskom ruralnom prostoru“. – naglasio  je Vlaović.

Programi obilježavanje Dana općine nastavljen su povorkom zaprega i jahača i koncertom KUD-a na novouređenom trgu.

Ostavi komentar