Narodna koalicija predstavila Program za poljoprivredu i ruralni razvoj

Objavio 11. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

U četvrtak  je u Orahovici predstavljen program za poljoprivredu Narodne koalicije, koji bi trebao nositi naslov „Obiteljska poljoprivredna gospodarstva temelj hrvatske poljoprivrede“.

Program je predstavila  Ana Marija Petin, rekavši kako je prvi zadatak nove Vlade i ministra poljoprivrede predlaganje Zakona o  OPG-ima, izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Program ruralnog razvoja RH.

To će omogućiti proizvodnju dovoljne količine kvalitetne hrane za hrvatske potrebe i omogućiti opstanak i razvoj ruralnog prostora RH.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je kako život u ruralnom prostoru Hrvatske treba prilagoditi 21.  stoljeću, jer već desetljećima nitko ne radi na razvoju hrvatskog sela, a 12. rujna taj posao će preuzeti HSS. „Svako selo mora imati ambulantu, školu, poštu. Europsko selo 21. stoljeća mora imati infrastrukturu, a hrvatsko selo mora živjeti u tom vremenu.“- dodao je Beljak.

Bez jakog, snažnog, modernog hrvatskog sela neće biti ni hrvatskog grada ni hrvatske države.

Kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović, rekao je kako je prioritet Narodne koalicije rad i posao, a to se mora dogoditi i u poljoprivredi. HSS u koaliciju donosi ljude koji žive poljoprivredu i žele iskoristiti priliku raditi za poljoprivredu i oni će biti ključni faktor koji će diktirati ritam u poljoprivredi. Treba poticati ambiciozne poljoprivrednike, omogućiti im rad i osigurati da u Hrvatskoj ostvaruju pristojan dohodak kako bi od svoga rada mogli dostojanstveno i živjeti.

Milanović je zaključio: „HSS je stara i važna hrvatska stranka s kojom imamo čast boriti se za povjerenje hrvatskih građana”.

Ostavi komentar