Ljetna akademija mladih HSS-a “Mogućnosti mladih u politici”

Objavio 2. kolovoza 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Proteklog vikenda u  Šibeniku je  održana 19. Ljetna akademija mladih HSS-a na temu “Mogućnosti mladih u politici”. Na ovogodišnjoj akademiji sudjelovalo je tridesetak mladih iz cijele Hrvatske. Tijekom akademije održano je niz predavanja i radionica s ciljem stjecanja iskustva koje će mladi prenijeti  u svoje lokalne zajednice i na taj način doprinijeti razvoju HSS-a i lokalne zajednice.

Na zatvaranju akademije mladima se pridružio predsjednik Krešo Beljak koji je poručio: „ Narodna koalicija i HSS imaju novi program za demografsku politiku i politiku ruralnog razvoja, koji je potrebno provesti a mladi i pomoć mladima su uključeni u sve smjernice programa.

U programu Narodne koalicije stoji kako je obrazovanje temelj razvoja društva i gospodarstva i vođeni tom mišlju omogućit ćemo školovanje učenicima i studentima lošijeg socio-ekonomskog statusa te unaprijedit  kvalitetu studijskih programa i uskladiti obrazovne ponude s potrebama tržišta rada kako bi se smanjila nezaposlenost mladih.

Planiraju se  pojačati mjere aktivne politike zapošljavanja u odnosu na mlade a uz povoljne ekonomske pokazatelje i gospodarski rast, povisit će se iznos naknade u programu „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ s 2.400,00 kuna na iznos veći od 3.000,00 kuna čime se proširuje krug korisnika te mjere.

Osim obrazovanja i zapošljavanja mladih veliki naglasak programa stavlja se upravo na obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG). OPG je temeljni subjekt i nositelj razvoja hrvatske poljoprivredne proizvodnje a upravo mladi i obrazovani trebaju iskoristi potpore koje Europska unija nudi mladim OPG-ovcima.

U ime mladih HSS-a Brodsko-posavska županije na akademiju su sudjelovale Ivana Trupina i Ana Rečić.

 

Ostavi komentar