HSS-ov tim na 1. međunarodnoj roštiljadi u Kući dida Tunje

Objavio 10. srpnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Razvijati ruralni prostora RH moguće  je  provođenjem i jačanjem gospodarskih aktivnosti i razvojem seoskog turizma.

Eko-turističko gospodarstvo Kuća dida Tunje iz Oprisavaca u subotu, 09.07.16. organiziralo je turističku manifestaciju i natjecanje u pečenju roštilja te na taj način još jednom  pokazali kako turistički događaji mogu privući posjetitelje i u vrućim ljetnim danima.

HSS uvijek u središte pozornosti stavlja razvoj i očuvanje ruralnog prostora i života u njemu te je manifestacija u Oprisavcima bila izvrstan način za provođenje programa u realnim uvjetima,  ne samo deklarativnom podrškom.

HSS-ov tim je pripremo roštilj čiji su tajni sastojci proizvedeni u obiteljskim vrtovima, jer jedino luk, paprika,  peršin ili krastavci oplemenjeni znojem i žuljevima Slavonca, Šokca mogu dati puninu  i prepoznatljivost domaćoj hrani.

U Oprisavcima je saborski zastupnik, potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović odlučio pokazati kako se radi najbolji roštilj, a svom timu je rekao : “ Gopodo, od danas pa nadalje, kuhamo samo s puno pažnje,  s proizvodima proizvedenim na hrvatskih farmama  i hrvatskim vrtovima, začinjeno znojem hrvatskog seljaka i siguran sam da to mora dati najbolji rezultat.“

Tim HSS-a je sudjelovao i u drugim događajima: natjecali su se u svim predloženim disciplinama , a sam Vlaović je sudjelovao u natjecanju ispijanja bunarske vode, jer voda je naše  veliko  bogatstvo i čini dobro zdravlju, a da bi nam gospodarstvo napredovalo hrvatske vode moramo čuvati.

Takav stav je podržao  i predsjednik GO  HSS Slavonski Brod, dr. Đuro Miškić koji i sam tradicionalno uzgaja voće i povrće na  obiteljskom imanju  Brodskom brdu.

 

Ostavi komentar