10. hodočašće „Hrvatskog srca“ Majci Božjoj Molvarskoj

Objavio 3. srpnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Članice „Hrvatskog srca“ organizacije žena HSS-a deseti puta su hodočastile i molile zagovor Majke Božje Molvarske.

Riječima – Uz križ Isusov stajala je njegova majka Marija i neke druge žene –  župnik fra Filip Musa započeo je propovijed koja je govorila o važnosti i ulozi žene od vremena Isusovih suvremenika do  danas.  Odgovorio je na pitanje tko su bile one druge žene.

Žene su one koje su uvijek tamo gdje je teško, žene ne napuštaju potrebite pažnje, ljubavi, njege i suosjećanja. Žene su dočekale Isusa na Uskršnje jutro. Te žene su bile hrabre žene.

Puno je bilo simbolike u propovijedi i Evanđelju. Danas u svijetu i u Hrvatskoj postoje one druge žene majke koje bez  ikakvih uvjeta rađaju i odgajaju djecu, koje njeguju bolesne i pomažu siromahe  i to čine tiho i samozatajno i nije im potrebno posebno priznaje i hvala. To su žene koje će uvije ostati tamo gdje je neizvjesnost i strah i neće pobjeći i okrenuti leđa jer ne traže privilegije.

Takve žene danas trebaju Hrvatskoj, one će odgajati generacije koje će voljeti svoju Domovinu, koje će ostati i boriti se sa izazovima nezaposlenosti, neimaštine i omalovažavanja obitelji,  koje će svojoj djeci reći da je život u obitelji  i za obitelj temelj modernog društva. Te žene su hrabre žene koje trebaju civilizaciji u kojoj živimo.

Na 10. hodočašću u Molvama uz žene Hrvatskog srca i predsjednicu Mariju Ledinski  Anić prisutni su bili predsjednik HSS-a Krešo Beljak, potpredsjednici Davor Vlaović i Stjepan Kožić, saborski zastupnik Branko Hrg i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koa i mnogi drugi načelnici, gradonačelnici i vijećnici HSS-a.

Brodsko-posavsko „Hrvatsko srce“  s predsjednicom ŽO HS Klarom Šćuka sudjelovalo je u procesiji i misnom slavlju.

Ostavi komentar