Dan općine Podcrkavlje, dan kad je osnovana 108.brigada

Objavio 28. lipnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Živopisni krajolik Dubovika, Matković Male, Glogovice ili Brodskih Zdenaca… malih naselja u općini Podcrkavlje, postao je mjesto poželjno za život mladim ljudima. Podcrkavlje je općina u kojoj će ove jeseni biti dva razreda prvašića čime s malo tko u Slavoniji može pohvaliti.

Načelnik Tomislav Trtanj (HSS)  je samozatajno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća rekao kako je općini prvi prioritet stvoriti prihvatljive uvjete za život mladim ljudima kao što su nova škola, stipendiranje studenata, sufinanciranje prijevoza  srednjoškolcima, a u općini vode brigu i o udrugama čiji su članovi mlade obitelji.  Svake godine urede barem jedan društveni dom u čemu timski sudjeluju stanovnici naselja, svjesni su da pripada njima i njihovoj djeci.

U Podcrkavlju je pokazano  domoljublje  u lipnju 1991. osnivanjem 108. brigade ZNG-a, a stanovnici općine Podcrkavlje to iskazuju i danas svojom brigom za obitelj koje nerijetko odgajaju više od četvero djece  i ostaju živjeti na svojoj djedovini.

Ove godine brigom općine i uz pomoć  mještana obnovljen je društveni dom u Duboviku, a vrpcu je prerezao načelnik općine u nazočnosti brojnih gostiju: generala Vinka Štefaneka, saborskih zastupnika Ljubice Maksimčuk i Davora Vlaovića, načelnika općina među kojima su dominirali HSS-ovci : Antun Pavetić, Petar Lovinčić, Zvonimir Karlik,  HSS-ova županijska pročelnica Klara Šćuka i županijski vijećnik Zlatko Bunjevac.

Sve prisutne pozdravio je HSS-ov saborski zastupnik Davor Vlaović koji je rekao :“ Ovdje su se stvarali temelji za obranu Domovine 91., ali ovdje se vašim mjerama socijalne politike  i spremnošću za odgoj djece brani Domovina danas, na čemu vam čestitam i iskreno kažem hvala.“

Ostavi komentar