Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve

Objavio 21. lipnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije, Dan sjećanja na lipanjske žrtve obilježila  je sjednicom Županijskog odbora  u Sikirevcima.

Sikirevčani su tridesetih godina prošloga stoljeća u spomen Stjepanu Radiću , Pavlu Radiću i Đuri Basaričeku  u središtu sela posadili lipe.

Lipe su, baš kao i prvaci HSS-a, sječene i uništavane u svakom dosadašnjem režimu, jer su baš kao i HSS-ovci koji su ih sadili uvijek smetale, smetala je radićevština.

Općinska organizacija  HSS-a ponovo je zasadila 20 lipa u znak sjećanja na 20. lipnja i krvoproliće u beogradskoj Skupštini o čemu je predsjednik OO Sikirevci Mato Jarić govorio okupljenim HSS-ovcima.

Gost brodsko-posavskim HSS-ovcima bio je predsjednik Krešo Beljak koji je podsjetio na ulogu i žrtve HSS-a kroz povijest i rekao da se HSS vraća radićevštini, koje zbog  zadovoljavanja interesa pojedinaca u HSS-u,  predugo nije bilo. Zato su se naši, HSS-ovi, birači okrenuli nekim drugima, HSS-u moramo vratiti duh Stjepana Radića – naglasio je.

HSS-ovci u ginuli i živote davali za HSS i Hrvatsku, a naši suvremenici su HSS žrtvovali za osobni interes i takva politika se mora mijenjati. Zadatak današnjeg vodstva i svih članova je sačuvati HSS. HSS mora preuzeti Ministarstvo poljoprivrede i mogućnost odlučivanja o čuvanju najvrednijih hrvatskih resursa kao što su hrvatske šume i hrvatske vode.“ zaključio je na kraju izlaganja Beljak.

U nastavku sjednice Odbora, koju je vodio predsjednik Davor Vlaović, doneseni su važni zaključci o načinu vođenja kampanje za izbore koji slijede.

Crtice iz povijesti HSS-a Sikirevaca prisutnima je pročitao Ilija Maoduš.

Klara Šćuka

 

Ostavi komentar