HSS-ovci podržali Brođane u apelu za čisti zrak!

Objavio 17. travnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

500-njak građana je u nedjelju, 17. travnja poslalo poruku da im je dosta trovanja na prosvjedu protiv svakodnevnog prekomjernog onečišćenja koje dolazi iz Rafinerije Brod. U četvrtak je uzastopno 8 sati izmjereno 123,7 μg/m3 i to je 131. onečišćenje od početka godine, a u cijeloj je dozvoljeno 20.

Slavonski Brod je u jednom trenutku imao zrak najgore kvalitete U SVIJETU!

Svaki četvrti stanovnik grada umro je od posljedica maligne bolesti, broj alergija je u stalnom porastu, a benzen je uzročnik svih vrsta malignih bolesti.

Građani su složni u neprekidnom nastojanju za BRŽIM rješavanjem ovog problema koji krši osnovna ljudska prava. Mi smo stanovnici EU, ali se  nitko tako ne ponaša. Slavonski Brod nema vremena čekati završetak predpristupnih pregovora s BiH, nema vremena čekati jer zna da je Janafu Rafinerija treći najveći opskrbljivač!

 

Šaljemo poziv upomoć cijeloj Hrvatskoj  i napominjemo kako će građani  kontinuirano raditi akcije i ići prema Zagrebu.

Hrvatska i BiH su potpisnice Konvencije o dalekosežnom prekograničnom onečišćenju kojim je od 1989. do 1996. godine u Njemačkoj, Poljskoj i Češkoj onečišćenje smanjeno za 50 posto.

Potporu inicijativu dali su i HSS-ovci, a tihoj šetnji odazvala se Klara Šćuka, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Brodsko-posavske županije, ujedno i dopredsjednica HSS-a Brodsko-posavske županije.

Ostavi komentar