Pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin u radnom posjetu Podcrkavlju

Objavio 12. travnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Dostupno osnovnoškolsko obrazovanje je san svih roditelja čija djeca od prvog razreda osnovne škole postaju „vlakaši“. Učenici OŠ “Blaž Tadijanović”, područne škole Podcrkavlje u novoj 2016/17 školskoj godini to više neće biti.

Na poziv HSS-ovog saborskog zastupnika Davora Vlaovića i načelnika općine Podcrkavlje Tomislava Trtnja, zgradu osnovne škole u Podcrkavlju, koja je pri samom završetku, obišao je pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin.

Pomoćnik ministra prilikom posjeta rekao je kako je prvi i osnovni zadatak svih: Ministarstva, Županije , Grada i općine Podcrkavlje  zajednički angažman oko završetka građevinskih radova i opremanja škole, a ti poslovi  moraju biti završeni do početka nove školske godine.

Škola mora biti u službi djece koja ju pohađaju, djeca u školi moraju biti odgajana i poučavana kako bi voljela kraj u kojem su rođena i u kojem će ostati raditi  i odgajati nove generacije  kao bi naš hrvatski ruralni prostor nastavio živjeti.“ dodao je Karin.

Načelnik općine Trtanj sa zadovoljstvom je obećao završetak poslova koji su u njegovoj ingerenciji kako što su priključci na komunalnu infrastrukturu i podsjetio da je Općina i ranije s 200.000 kn pomogla u financiranju projekta.

Davor Vlaović nije skrivao zadovoljstvo nakon obilaska škole te je dodao: “Svako dijete koje odrasta u ruralnom, seoskom prostoru mora imati uvjete za odgoj i obrazovanje kao i djeca u velikih hrvatskim gradovima, jer  to je prvi preduvjet da se razmišlja o ostanku i ne napuštanju što Hrvatske čine cijele obitelji. I dalje ću raditi na stvaranju i ostalih preduvjeta kao što su radna mjesta, zdravstvena infrastruktura, šport i rekreacija  koji su dio civilizacijske kulture današnjice“.

Ostavi komentar