Krešo Beljak je novi predsjednik HSS-a, Davor Vlaović jedan od pet potpredsjednika HSS-a!

Objavio 19. ožujka 2016. Nekategorizirano Nema komentara

NOVI predsjednik HSS-a je Krešo Beljak, odlučili su izaslanici izborne Glavne skupštine HSS-a u drugom krugu glasovanja. Davor Vlaović, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Brodsko-posavske županije jedan je od pet potpredsjednika stranke.

Krešo Beljak dobio je 398 glasova, a Nenad Matić 335 glasova izaslanika izborne skupštine. Glasovanju u drugom krugu je pristupilo 737 izaslanika, nevežećih listića bilo je četiri.

Beljak, samoborski gradonačelnik, i u prvom je krugu izbora za predsjednika stranke dobio najviše glasova izaslanika (339), kojima je, predstavljajući svoj program, kazao da se kandidirao zato što želi da se stranka bavi politikom, a ne samo foteljama.

“Mi jesmo članovi Domoljubne koalicije i mi ćemo svakako to i ostati ukoliko se najveći partner HDZ bude ponašao kao što se ponašao do sada, korektno.”, rekao je Beljak na današnjoj Skupštini.

Kazao je da se kandidirao za predsjednika HSS-a zato što ne želi biti članom stranke koja se ne bavi uopće politikom nego samo isključivo svojim osobnim interesima i foteljama, što je, kazao je, na žalost slučaj u HSS-u već jako dugo.
Aktualni predsjednik i kandidat za predsjednika HSS-a Branko Hrgu subotu na izbornoj Glavnoj skupštini stranke nije dobio dovoljan broj glasova izaslanika za svoje izvješće o vođenju stranke u protekle četiri godine, a Hrg je nakon toga novinarima izjavio kako je očekivao znatno manji broj na ovom glasanju, i zato smatra da sigurno pobjeđuje na izborima za predsjednika HSS-a.

Od ukupno 764 izaslanika, koliko ih je evidentirano da su nazočni skupštini (dva su, naime, naknadno došla), za izvješće o radu u protekle četiri godine koliko je na čelu HSS-a Hrg je dobio potporu njih 285.

Po prvi puta HSS Brodsko-posavske županije dobio je potpredsjednika stranke. Za to mjesto izabran je Davor Vlaović koji nije skrivao zadovoljstvo:

Izborna skupština protekla je u fer i demokratskom političkom ozračju. Delegati su odlučili kako je KrešoBeljak snova snaga HSS-a i predsjednik koji HSS treba politički ojačati. Nakon objave rezultata, svi kandidati su si međusobno čestitali, što pokazuje kako nema podjela u HSS-u jer svi zajedno nastavljamo raditi na boljitku HSS-a. Ostajemo u Domoljubnoj koaliciji, to nije bilo upitno, kako se špekuliralo. Posebno se zahvaljujem delegatima koji su mi  svojim glasom omogućili da zauzmem mjesto potpredsjednika HSS, što smatram velikom čašću i obvezom. To mi daje dodatni motiv i snagu da se više i bolje trudim i zalažem za interese HSS-a kojega u budućnosti vidim novom političkom snagom”.- dodao je Vlaović.

beljak  vlaović

Ostavi komentar