Beljak i Matić kandidati za predsjednika HSS-a predstavili se u Brodsko-posavskoj županiji

Objavio 2. ožujka 2016. Nekategorizirano Nema komentara

U duhu demokratičnosti, HSS Brodsko-posavske županije sinoć je organizirao predstavljanje kandidata za predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i Nenada Matića. Treći kandidat, ujedno i aktualni predsjednik stranke Branko Hrg zbog televizijskog gostovanja, nije bio u mogućnosti nazočiti izlaganju.

Podsjetimo, Hrvatska seljačka stranka krajem ožujka izabrat će predsjednika, a za tu se dužnost, uz predsjednika zagrebačkog HSS-a Nenada Matića i samoborskog gradonačelnika i potpredsjednika stranke Krešu Beljaka, svoju kandidaturu podnio je i aktualni predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg.

Tako je i službena kampanja za predsjednika HSS-a započela i to onoga trenutka kada je završilo prikupljanje potpisa za kandidacijske liste. Tko će od trojice kandidata za predsjednika HSS-a: Beljak, Hrg ili Matić u iduće četiri godine voditi HSS znat će se na Glavnoj izbornog skupštini stranke koja će se održati u Zagrebu, 19. ožujka.

Tada će se, uz predsjednika stranke, birati i glavni tajnik, pet potpredsjednika, pet biranih članova Predsjedništva, pet regionalnih predsjednika, 30 članova Glavnog odbora, Nadzorni odbor, Časni sud i Statutarno povjerenstvo. Novo vodstvo HSS-a izabrat će 788 izaslanika iz cijele Hrvatske.

Dvojica kandidata; Krešo Beljak i Nenad Matić u Brodsko-posavskoj županiji tako su sinoć u prepunim stranačkim prostorijama izložili svoju viziju HSS-a u budućnosti, no ono što je na kraju zaključeno  da svi zajedno, bez obzira na izbor predsjednika, trebaju raditi na jačanju političke platforme HSS-a te stranci vratiti dostojanstvo i dignitet kakav je nekada imala. Uz njih, predstavila su se i dvojica kandidata za potpredsjednika stranke Andrija Juzbašić (Vukovarsko-srijemska županija) i Željko Lenart (Sisačko-moslavačka županija).

Predstavljanju Beljaka i Matića nazočili su, uz delegate i zainteresirane članove stranke i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije. Goste je pozdravio Davor Vlaović, saborski zastupnik HSS-a, predsjednik HSS-a Brodsko-posavske županije koji je ujedno i jedan od pet kandidata za potpredsjednika stranke.

HSS Brodsko-posavske županije poslao je i svoje prijedloge i kandidacijske liste na funkcije u  ostalim tijelima stranke:

  1. Davor Vlaović, unov.spec.oec. – kandidat za potpredsjednika HSS-a
  2. dr.sc. Zoran Jukić – kandidat za biranog člana Predsjedništva HSS-a
  3. Klara Šćuka, univ.spec.oec. -kandidat za birane članove Glavnog odbora HSS-a
  4. Ana Rečić, mag.oec. – kandidat za birane članove Glavnog odbora HSS-a
  5. Igor Jurišić – kandidat za birane članove Glavnog odbora HSS-a
  6. Petar Lovinčić – kandidat za birane članove Glavnog odbora HSS-a
  7. Drago Matijević – kandidat za birane članove Glavnog odbora HSS-a
  8. Stjepan Budimir – kandidat za statutarno Povjerenstvo HSS-a
  9. Mario Bokulić, dr.vet.med. – kandidat za Časni sud HSS-a
  10. Zvonimir Karlik -kandidat za predsjednika regije Slavonija

Beljak i Matić na kraju su zaključili kako se zalažu da HSS ostane u Domoljubnoj koaliciji, ali da u njoj zauzme odlučniji stav i izbori se za cijenjenijeg status strateškog partnera, a ne u poziciji u kojoj je danas.

 

Ostavi komentar