HSS formirao klub u Hrvatskom saboru

Objavio 11. veljače 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska seljačka stranka (HSS) i Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) u četvrtak su u Hrvatskom saboru osnovale zajednički Klub saborskih zastupnika HSS-HDS.

“Danas je HSS dobio ponovno svoj Klub u Hrvatskom saboru. Nakon skoro pet godina formirali smo Klub, zajedno sa HDS-om”, izjavio je Branko Hrg, ujedno i predsjednik novoosnovanog Kluba. Uz njega, u Klubu su još i Goran Dodig, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS), te zastupnik HSS-a Davor Vlaović.

“Samim time počinje se realizirati naš program koji smo planirali. HSS će u Hrvatskom saboru moći biti još aktivniji i moći će više ukazivati na probleme i predlagati rješenja”, ističe Hrg.

Uz Odbor za poljoprivredu, kojemu je predsjednik, Hrg kaže da će njihovi zastupnici dobivanjem Kluba sada moći i aktivnije djelovati u sabornici na plenarnim sjednicama. Uvjeren je da će uskoro imati još zastupnika u novoosnovanom Klubu HSS-HDS. “Očekujemo da će se Klub povećati i HSS-ovima, ali i još nekim zastupnicima iz drugih stranaka”, istaknuo je Hrg. Nada se da će HSS uskoro, a najkasnije tijekom ožujka dobiti i trećeg zastupnika u Hrvatskom saboru.

HSS je svog drugog zastupnika u Hrvatskom saboru Davora Vlaovića, predsjednika županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije dobio 5. veljače, sukladno Aneksu sporazuma s HDZ-om.

Ostavi komentar