Tradicionalna 20. zabava HSS-a općine Oriovac

Objavio 7. veljače 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Općinska organizacija HSS-a Oriovac organizirala je tradicionalnu  zabavu za  HSS-ovce i simpatizere, a sve je krenulo prije dvadeset godina u Slavonskom Kobašu.  Zabava se održava svake godine u drugom naselju Općine, jer članovi HSS-a u svim ograncima žele pokazati svoju široku šokačku dušu i biti ponosni domaćini.

Na zabavi su bili Oriovčani, Lužanci, Sibinjci, Kapelčani koje su pozdravili predsjednik MO Slavonski  Kobaš Mato Klarić , načelnik općine  Oriovac Antun Pavetić i saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović, koji nisu držali političke govore, već naprosto podijelili zadovoljstvo zajedništvom koje je iskazano brojnošću prisutnih. Tražilo se mjesto više,  a plesni podij je bio premali.

Članovi HSS-a žive HSS, a Radić je rekao kako stranku čine ljudi sličnih promišljanja, svjetonazora i interesa. Interes HSS-a je sačuvati život u ruralnom prostoru, zadržati mlade u Hrvatskoj koji će i nakon obrazovanja imati potrebu svoje znanje nadograđivati baš u svojoj Domovini i ne dopustiti nestanak Hrvata u Hrvatskoj.

Zabava održana  06.veljače je pokazala zajedništvo u pjesmi plesu i promišljanju. Poruka članova je: „Slavonci smo, volimo svoje i nedajmo da Slavonija umre.“

Klara Šćuka

Ostavi komentar