Održana Programska skupština HSS-a Brodsko-posavske županije

Objavio 26. siječnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije održala je redovitu Programsku skupštinu kojoj je domaćin bila Općinska organizacija HSS-a Oriovac.

Pred 200-tinjak članova, delegata i gostiju, Izvješće o radu u 2015. godini podnio je  predsjednik Županijske organizacije Davor Vlaović. Zadovoljan realiziranim aktivnostima u protekloj godini, naglasio je kako se uvijek može više i bolje, a na tome će se intenzivno raditi u 2016. godini.

„Prošlu 2015. godinu obilježili su  Parlamentarni izbori gdje je naglasak bio na jačanju općinskih i gradskih organizacija i kontakt sa članstvom. Ujedno smo se trudili nastaviti dobru tradicijiu obilježavanja za HSS važnih datuma. Dobrom pripremom i radom, došli smo do 2700 članova na području županije. S ponosom mogu istaknuti činjenicu kako veliki broj članstva čine upravo žene kroz organizaciju naziva „Hrvatsko srce“. Radi se o jednoj od najbrojnih asocijacija žena HSS-a na razini Hrvatske. Isto tako, s radošću mogu iskazati kako sam ponosan na naše članstvo. U Brodsko-posavskoj županiji HSS ima sedam načelnika,osam zamjenika načelnika, pet predsjednika Vijeća, više od sedamdeset vijećnika u Općinskim, Gradskim vijećima i Županijskoj skupštini, što je bila dobra podloga za kvalitetnu promociju HSS-a u okviru priprema za Parlamentarne izbore. Na izbore smo izašli kao dio Domoljubne koalicije. Na žalost, nismo bili zadovoljni desetim mjestom na listi u V. Izbornoj jedinici, ali u okviru tih pregovora ipak smo se izborili da HSS- Brodsko-posavske županije dobije svog kandidata na listi. Optimisti smo, a potpisani ugovor s Domoljubnom koalicijom ipak nam daje nadu da na temelju broja preferencijalnih glasova dobijemo saborski mandat i u V. Izbornoj jedinici.

Kampanju smo odradili dobro, zahvaljujem se svim organizacijama ne samo u Brodsko-posavskoj, već i Vukovarsko-srijemskoj i Požeško- slavonskoj županiji na potpori u kampanji i na određenim aktivnostima.

Prema broju preferencijalnih glasova ostvarili smo treći po uspješnosti rezultat u Hrvatskoj. Aneks sporazuma sa Domoljubnom koalicijom daje nam za pravo da na temelju 36 tisuća preferencijalnih glasova, dobijemo ono što smo i zaslužili, a to su još dva saborska mandata i određeni broj mjesta u izvršnoj vlasti. Ovih dana bi trebali potpisani sporazum realizirati i dobiti još dva zaslužena mandata u Hrvatskom saboru.Na taj način HSS će se na državnoj razini pozicionirati kao  dio vlasti , ali ne samo zbog pozicioniranja, nego kako bi odradili programe i projekte koje smo zacrtali. Jedino je HSS u pripremi kampanje imao jasan program za selo i poljoprivredu, gdje smo inzistirali na kvalitetnijem pristupu ruralnom području i očuvanju života na ruralnim prostorima s naglaskom na Slavoniju i Baranju“. – naglasio je Vlaović.

Ispred domaćina, OO HSS-a Oriovac, nazočne je pozdravio načelnik Antun Pavetić koji je s ponosom naglasio činjenicu kako je HSS oduvijek bio stranka koja je okupljala ljude jasnih i čvrstih stavova,prije svega ljude koji su živjeli na svojoj zemlji i živjeli od svoga rada:

HSS na području općine Oriovac egzistira od 1923. godine. Danas članstvo HSS-a nije tako brojno kao u to vrijeme, ali ova stranka sigurno ima svoje mjesto pod suncem u Hrvatskoj . Mislim da smo puno jači i snažnije nego što su to Parlamentarni izbori pokazali. Dokaz tome su lokalni izbori, nakon kojih HSS u vlasti participira s otprilike 13 posto dužnosnika, što nije nimalo zanemarivo“.- naglasio je Pavetić.

Značajan dio članstva HSS čine upravo žene. Osim predsjednika, tu činjenicu naglasila je i predsjednica organizacije žena koje su u HSS-u aktivno uključene kroz „Hrvatsko srce“. Kao jedna od najaktivnijih asocijacija u Hrvatskoj, jasno su definirali ciljeve i u ovoj godini. Klara Šćuka kao predsjednica, svjesna je problema koji nagrizaju društvo u cjelini,a samo brzim i preventivnim aktivnostima možemo postići vidljive rezultate:

Hrvatsko srce je asocijacija koja je trenutno najaktivnija unutar Hrvatske seljačke stranke. Danas smo svjedoci kako je nasilje problem čiji su razmjeri alarmantni  i koje je potrebno sprječavati , a nasilnici su na žalost muževi, sinovi.. To je ono na čemu Hrvatsko srce u narednom razdoblju želi još aktivnije raditi. I dalje ćemo raditi na očuvanju tradicije i života u ruralnim područjima,  na način kako smo to navikli..Samo ako vodimo brigu o temelju ,a temelj HSS-a je obitelj,  možemo imati  državu  koja će biti kvalitetna za svakoj pojedinog građanina“.- istaknula je Klara Šćuka.

Osim Izvješća o radu, tijekom Skupštine jednoglasno su uSvojeni Financijsko izvješće, kao i izvješće Nadzornog odbora.

Programskoj skupštini nazočili su i brojni gosti, a potporu su došli dati predstavnici svih gradskih i županijskih organizacija iz cijele Slavonije. Gost večeri bio je  Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije. Tijekom obraćanja naglasio je kako je HSS istinska hrvatska stranka, s dugom tradicijom i jasnim smjernicama, a posebno zadovoljstvo iskazao je činjenicom kako je upravo HSS najstabilniji koalicijski partner HDZ-u u Domoljubnoj koalciji.

 

 

 

Ostavi komentar