HSS-ovci obilježili Vinkovo

Objavio 22. siječnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Slavonci, vinogradari svoju vinogradarsku godinu započinju proslavom sv. Vinka u svojim vinogradima.Toga dana važno je u vinogradu učiniti prvi rez kako bi rezidba mogla krenuti, a rozgvu ponijeti kući, staviti u čašu s vodom i nakon otvaranja pupova procijeniti  potencijal ovogodišnjeg uroda.HSS-ovci Brodsko-posavske županije to su učinili u vinogradu Željka Kočijaševića, HSS-ovog načelnika u Starom Petrovom Selu.

k

Učinili su to baš onako kako se to očekuje od pravih vinogradara i poznavatelja tradicije, običaja i poslova koje je nužno obaviti u vinogradu.Načelnik Kočijašević, vinogradar i voćar u slobodno vrijeme, pokazao je kao formirati trs koji će donijeti izvrsno grožđe za proizvodnju najboljeg vina, baš kao što je ono  iz 2015. kojim su zalili orezani trs kako niti on ne bi žeđao.

HSS-ovci su pokazali kako vole svoje vinograde na papučkim i psunjskim obroncima, svoje njive, vole svoju Slavoniju koju žele sačuvati svojim unucima i nitko im to nikada ne može oduzeti, baš kao niti šokačku pjesmu Satira u Kočijaševićevu vinogradu uz blagdan sv. Vinka.

 

Ostavi komentar